Page 14 - GeredeSempozyumu2023
P. 14
4 KASIM 2023 CUMARTESİ 3-4-5 KASIM 2023 GEREDE
ESENTEPE SALONU
HALK KÜLTÜRÜ / GASTRONOMİ / EL SANATLARI VE GİYİM
KUŞAM
I. OTURUM
OTURUM BAŞKANI: Doç. Dr. Serdar UĞURLU
09.30: Alparslan SANTUR, Gerede (Bolu) Yöresinde Geleneksel Kültürle İlgili
Bazı Pratik ve İnanışlara Analitik Yaklaşım
09.45: Zinnur AKKAŞ, İshak Bin Murad’ın İzinde Gelenekten Geleceğe Halk
Hekimliğinde Kullanılan Bitkiler: Gerede Örneği
10.00: Esra MERİÇ, Gerede Halk Kültüründe Kırklama Geleneği Üzerine Bir
Araştırma
10.15: Metin İPEK, Bolu Gerede Ferfene Sohbet Toplantıları
10.30: Tartışma
10.45: Ara
II. OTURUM
OTURUM BAŞKANI: Prof. Dr. Hayri COŞKUN
11.00: Dr. Öğr. Üyesi Zuhal YAMAN, Gerede Mutfak Kültürü
11.15: Prof. Dr. Hayri COŞKUN, Gerede Keşi Üretimi ve Özellikleri
11.30: Arş. Gör. Işıl KARAPINAR ÇELİK- Doç. Dr. Oya ERU, Bolu İli Gerede
İlçesine Ait Coğrafi İşaretli Ürünler Üzerine Bir Değerlendirme
11.45: Muhammed Said COŞKUN- Doç. Dr. Alper KURNAZ, Gerede’nin
Gastronomi Kültürü ile Orta Asya Gastronomi Kültürü Arasındaki Benzerlikler
Üzerine Bir Değerlendirme
12.00: Antropolog Ayşe AKMAN, Gerede Mutfak Kültürünün Sosyal Yaşama
Olan Etkileri Üzerine Bir Değerlendirme
12.15: Tartışma
12.30: Öğle Yemeği 14