Page 14 - GeredeSempozyumu2023
P. 14

4 KASIM 2023 CUMARTESİ          3-4-5 KASIM 2023 GEREDE

         ESENTEPE SALONU

             HALK KÜLTÜRÜ / GASTRONOMİ / EL SANATLARI VE GİYİM
                                        KUŞAM

         I. OTURUM
         OTURUM BAŞKANI: Doç. Dr. Serdar UĞURLU

         09.30: Alparslan SANTUR, Gerede (Bolu) Yöresinde Geleneksel Kültürle İlgili
         Bazı Pratik ve İnanışlara Analitik Yaklaşım

         09.45: Zinnur AKKAŞ, İshak Bin Murad’ın İzinde Gelenekten Geleceğe Halk
         Hekimliğinde Kullanılan Bitkiler: Gerede Örneği
         10.00: Esra MERİÇ, Gerede Halk Kültüründe Kırklama Geleneği Üzerine Bir
         Araştırma

         10.15: Metin İPEK, Bolu Gerede Ferfene Sohbet Toplantıları
         10.30: Tartışma

         10.45: Ara


         II. OTURUM
         OTURUM BAŞKANI: Prof. Dr. Hayri COŞKUN
         11.00: Dr. Öğr. Üyesi Zuhal YAMAN, Gerede Mutfak Kültürü

         11.15: Prof. Dr. Hayri COŞKUN, Gerede Keşi Üretimi ve Özellikleri
         11.30: Arş. Gör. Işıl KARAPINAR ÇELİK- Doç. Dr. Oya ERU, Bolu İli Gerede
         İlçesine Ait Coğrafi İşaretli Ürünler Üzerine Bir Değerlendirme
         11.45:  Muhammed  Said  COŞKUN-  Doç.  Dr.  Alper  KURNAZ,  Gerede’nin
         Gastronomi Kültürü ile Orta Asya Gastronomi Kültürü Arasındaki Benzerlikler
         Üzerine Bir Değerlendirme

         12.00: Antropolog Ayşe AKMAN,  Gerede  Mutfak  Kültürünün  Sosyal Yaşama
         Olan Etkileri Üzerine Bir Değerlendirme
         12.15: Tartışma

         12.30: Öğle Yemeği               14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19