Page 62 - Bulten2.sayi-2022
P. 62
HABERLER I KASIM-ARALIK 2021 I SAYI 2
BAİBÜ Rektörlüğü’nün Örnek Projesi
Anneler Üniversitede Okulu Başladı
BAŞLADI
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü’nün örnek sanata, gıdadan sağlığa kadar birçok konuda farklılık yarat-
projesi Anneler Üniversitede Okulu, okur-yazar olmayan mayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda siz kıymetli anneleri-
ya da lise ya da üniversite eğitimi alma fırsatı bulamamış mizin, üniversitemizin bilgi birikimi ve akademik tecrübe-
anne ve anne adaylarını, “Bilinçli Anne, Bilinçli Toplum” sinden azami ölçüde yararlanmasını arzu ediyoruz. Toplam
temasıyla 4’üncü kez üniversitemizdeki eğitim programın- 5 gün sürecek olan program, her gün bir atölye temasıyla
da buluşturdu. karşınıza gelecektir. Doğa, Tarım ve Ekoloji Atölyesi çerçe-
vesinde, Bolumuzun biyolojik çeşitliliği, endemik bitki ve
Programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Kadın Aile ve
Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KA- tohumları ile atık yönetimi gibi konular ele alınarak, çevre
TUM) Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yağlı Mavil yaptı. Mavil, ko- bilincimizin artırılması hedeflenmektedir. Sağlık Atölyesin-
nuşmasına “İşittiğimizde zihnimizde diğer sözcüklerden de, ilk yardım eğitimi ve kadın sağlığı konusu işlenecek;
çok farklı çağrışımlar meydana getiren “Anne” kelimesi, Değerler Eğitimi Atölyesinde ise, İslâm’da kadın ve ailenin
çocuğu olan kadın veya bu duyguyla sarılmış olan kadın önemi, aile içi sağlıklı iletişim ve medyanın aile üzerinde-
şeklinde tanımlanmaktadır. ki etkileri ele alınacaktır. Sanat Atölyesinde, fotoğrafçılık,
geleneksel el sanatları ve canlı müzik performansları yer
Anneler Üniversitede Okulu eğitim programı hakkında anne alacaktır. Sanat Atölyesini takiben aynı gün öğleden sonra,
ve anne adaylarına bilgi veren Doç. Dr. Mavil, “Bilinçli Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yük-
Anne, Bilinçli Toplum sloganıyla yola çıkan 4. Anneler Üni- sekokulu’nda Anneler Mutfakta etkinliği düzenlenecektir.
versitede Okulu projesi, bu çerçevede bölgemiz kadınları- Programımızın son günündeki Gıda Atölyemizde ise, doğru
nın farklı alanlardaki bilgi ve deneyimlerini artırmayı, daha gıda ve sağlıklı beslenme konuları sizlerle paylaşılacaktır.”
müreffeh bir gelecek için tarımdan ekolojiye, teknolojiden ifadelerini kullandı.
Kasım-Aralık 2021/Sayı 2
62 BAİBÜ BÜLTEN