Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk ve gönüllülük hareketi olan Damla projesi kapsamında 45 üniversiteden, aralarında uluslararası öğrencilerin de olduğu 45 öğrenciyi ağırlıyor.
Damla Gönüllülük Hareketi, 2014 yılından bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
Proje kapsamında öğrenciler bulundukları illerde, okul, huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi, sevgi evi ve çocuk evlerini ziyaret ediyorlar; köylerde ve Kur’an kurslarında köy halkı ile bir araya geliyorlar ve çocuklarla çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyorlar. Kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizlikleri ile mezarlık, şehitlik ziyaretleri ve çevre temizliği yapıyorlar. Köy okullarının küçük onarımları ve duvar çizimleri ile sokaktaki canlar için yuva ve yemlik gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştiriyorlar.
Proje kapsamında 45 üniversiteden aralarında uluslararası öğrencilerin de olduğu 45 öğrenci, 23 Ağustos – 1 Eylül 2019 tarihleri arasında üniversitemizde ağırlanıyor.
Öğrenciler, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret ettiler.
Ziyarette, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Adem Semiz, Rektör Alişarlı’ya Damla Gönüllülük Hareketi projesi hakkında bilgi verdi. Ardından öğrenciler kendilerini tanıttılar ve proje kapsamında yaptıkları faaliyetlerden örnekler verdiler.
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, gönüllülük faaliyetleri gerçekleştiren öğrencileri üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, bu tür etkinliklerin önemini vurguladı.
Rektör Alişarlı: “Şehirle Bütünleşmiş, Gelişmeye Açık Bir Üniversiteyiz”
Üniversitemiz hakkında öğrencilere bilgi veren Rektör Alişarlı, özetle “Şu anda 16 fakültemiz var. 3 ilçe hariç diğer ilçelerde meslek yüksekokullarımız ve yüksekokullarımız mevcut. Bu sene doluluk kapasitesi, sağlık, teknik, sosyal alanlarda ek kontenjanlarla birlikte yüzde 99’u bulacak. Üniversitemizde 3 alanda gruplandırmalar yaptık: Sosyal ve teknik alanlar ile şehrin de önem verdiği ve tüm yatırımları buna göre yaptığı sağlık, spor ve turizm alanlarında fakülteleşmeye gidiyoruz. Bu üç alanda fakültelerimizi geliştirmeye ve ihtiyaç doğrultusunda yeni fakülteler ve bölümler açmaya çalışıyoruz. Öğretim kadromuz da oldukça iyi. 60’a yakın öğrenci topluluğumuz var. Rektörlük olarak her türlü desteği veriyoruz topluluklarımıza. Şehirle bütünleşmiş, gelişmeye açık bir üniversiteyiz.” ifadelerini kullandı.
Bolu’nun ve üniversitemizin iklim ve konum itibariyle avantajlarına da değinen Rektör Alişarlı, özetle “Üniversitemizin yüzde 65’i ormanlarla kaplı. O yüzden tabiatın içinde bir üniversiteyiz ve kendimizi böyle tanıtıyoruz. Şu anda Ağustos ayındayız ama oldukça serin ve güzel bir iklimimiz var. Sakin bir şehir Bolu, bir üniversite şehri. Üniversite okunabilecek güzel bir şehir burası. Şehre yakın bir üniversite ve ulaşım zorluğu fazla yok. Şu anda öğrenci yurdu açısından da sıkıntısı olmayan üniversitelerden biriyiz. Sosyal ve kültürel imkânlar açısından iyi durumda olan bir üniversiteyiz. Büyük şehirlere yakınlığı sebebiyle de iyi bir konuma sahip bir ildeyiz. Neredeyse 30 milyonun üstünde bir nüfusa komşuluk yapıyoruz. Aynı zamanda uluslararasılaşma adına önemli adımlar atıyoruz. Üniversitemizin içerisinde, kampüsün iki ucunda iki cami ve iki büyük yaşam merkezi var. Bu merkezler öğrencilerimize, sosyal anlamda vaktini geçirebileceği ortamlar sunuyor. Büyük bir kütüphanemiz var. Önümüzdeki dönem hizmete açacağız inşallah. Hemen yanında da Hukuk Fakültemizin inşaatı var.” diye konuştu.
Rektör Alişarlı, öğrencilerden üniversitemiz hakkında gelen soruları da yanıtladı. Ziyaretin sonunda öğrenciler, Rektör Alişarlı’ya çiçek takdim ettiler. Alişarlı da öğrencilere, üzerinde üniversitemizin logosunun olduğu çini bir hatıra tabağı ile çeşitli hediyeler verdi. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.