Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ‘dan kamu kurumlarına ziyaret

    Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı liderliğinde, Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜRDAM) heyeti, kamu kurumlarına yönelik ziyaretlerde bulundu. NÜRDAM’ın yürüttüğü projeler hakkında bilgi paylaşmak ve stratejik iş birliklerini geliştirmek amacıyla oluşturulan heyette NÜRDAM Müdürü Doç. Dr. Yalçın Kalkan ve Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Şenol Kaya ile Doç. Dr. Rıfkı Terzioğlu yer aldı.

    Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu’na (TENMAK) TENMAK Başkanı Sayın Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli’nin de bizzat katılımlarıyla gerçekleştirilen ziyarette NÜRDAM altyapıları ve TENMAK ile iş birliği zeminleri tartışılırken NÜRDAM’ın TENMAK desteği ile tamamlanan ve önerilen projeleri ve çıktıları masaya yatırıldı. Önümüzdeki günlerde NÜRDAM’ a iadeiziyaret yapılması ve olası iş birliği yol haritasının bu ziyaret sonrasında oluşturulması kararlaştırıldı.

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD), AFAD Başkanı Vali Okay Memiş’in katılımıyla yapılan toplantıda, NÜRDAM projelerinin tanıtımı gerçekleştirildi ve “Deprem Erken Uyarı Sistemi (DEUS)” projesinin ayrıntıları paylaşıldı.

    Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) yapılan ziyarette ise TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ile NÜRDAM’da üretilen dedektör ve dozimetrelerin sertifikalandırma süreçleri ele alındı. Ayrıca, NÜRFET dozimetrelerinin Akkuyu Nükleer Santrali’nde kullanımı üzerine teknik şartnameler üzerinde görüşmeler yapıldı.

    Orman Genel Müdürlüğü’nde (OGM) Genel Müdür Bekir Karacabey’in ev sahipliğinde yapılan toplantıda, orman yangınlarına karşı kullanılabilecek alev dedektörlerinin potansiyeli değerlendirildi. TÜBİTAK 1507 desteğiyle ticarileşme sürecinde olan bu ürünlerin geliştirilmesi için görüş birliğine varıldı. Ayrıca, NÜRDAM’ın yürüttüğü “Trüf Mantarı Tespit Robotu” projesi de OGM yetkililerinin büyük ilgisini çekti ve bu projenin Bolu’daki Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü ile iş birliği içinde yürütülmesine karar verildi. İlk toplantı Bolu’da gerçekleştirilerek projenin yol haritası oluşturuldu.

    Bu ziyaretler, üniversitemizin araştırma projelerinin ulusal düzeyde daha geniş bir uygulama alanı bulmasına ve kamu kurumları ile iş birliğinin güçlendirilmesine önemli katkılar sağlamıştır.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/3fbu
    Önceki İçerikOnline eğitim seminerleri: Web of science ve incites platformu – Eylül ayı programı