Rektör Alişarlı, YÖK 2024-2025 Akademik Yılı açılışına katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Coşkun Karaca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, rektörler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Türk yükseköğretimini anlatan tanıtım filmi gösterildi. Törenin açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2024-2025 Akademik Yılı’nın akademik ve idari personel ile öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Konuşmasında, Türk yükseköğretim sisteminin küresel ve bölgesel rekabet gücünü artırmak amacıyla belirlenen 5 stratejik hedefini açıklayan Prof. Dr. Özvar, bu hedefler arasında ‘Erişilebilirlik ve Kapsayıcılık’, ‘Kalite, Üretkenlik ve Mükemmellik’, ‘Araştırma ve Yenilikçilik’, ‘Uluslararasılaşma’ ve ‘İstihdama Duyarlılık ve Hayat Boyu Öğrenme’ olduğunu söyledi.

YÖK 2024 Üstün Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Üniversitelerdeki bilimsel araştırma ve ilmi çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek üzere YÖK tarafından hayata geçirilen ve ‘Bireysel, Kurumsal, Özel Alan ve Özel’ olmak üzere 4 kategoride verilen Yükseköğretim Kurulu 2024 Yılı Üstün Başarı Ödülleri sahiplerine takdim edildi.

2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/9yse
    Önceki İçerikOnlıne Eğitim Seminerleri: Web Of Scıence ve Incıtes Platformu – Ekim Ayı Programı
    Sonraki İçerikYazarlık yeteneğini geliştirmek isteyen gençlere eğitim desteği