Kurulduğu 1992 yılından bugüne; 16 fakülte, 1 enstitü, 2 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokuluna ulaşan ve 30 bini aşkın öğrencisiyle köklü yükseköğretim kurumları arasında yer alan Üniversitemiz, her geçen yıl büyümesini ve gelişmesini sürdürüyor.
Bolu şehrimiz özelinde, bölgesel ihtiyaçlar da gözetilerek, kalkınma ve istihdam öncelikli yaklaşımları önemseyen Üniversitemiz, bu kapsamda yeni programların açılması için YÖK’e yaptığı başvuru sonucunda, 4 lisans ve 13 ön lisans Programına daha kavuştu.
Rektör Alişarlı’dan Üniversitede Yeni Açılan Bölüm ve Programlar Hakkında Açıklama
Yeni açılan bölüm ve programları açıklayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı; “Fen-Edebiyat Fakültesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Mimarlık Fakültesi’nde İç Mimarlık Bölümü, Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetim ile Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümleri, Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Arıcılık Programı, Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bitki Koruma Programı, Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu bünyesinde Gıda Teknolojisi Programı, Bolu Meslek Yüksekokulu bünyesinde İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Harita ve Kadastro ile Hukuk Büro yönetimi ve Sekreterliği programları, Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Endüstriyel Kalıpçılık ve Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programları, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise Ameliyathane Hizmetleri, Diş Protez Teknolojisi, Eczane hizmetleri ile Nükleer Tıp Teknikleri Programları’nın açılması YÖK tarafından uygun bulundu.” dedi.
Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, yeni açılan bölümlerle farklı ve geniş olanaklarına sahip sektörleri öğrencilerle buluşturmaya devam ettiklerini ifade etti ve öğretim elemanı kadrolarını tamamlayan bölüm ve programlara da öğrenci almak için YÖK’e başvurduk dedi.
Alişarlı; “Daha önce YÖK’ün açılmasına onay verdiği programlarla ayrıca yeni açılan programlara öğrenci alınabilmesi gerekli öğretim elemanı kadrosunun tamamladık. Bu kapsamda; Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümüne 26 öğrenci, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne 40 öğrenci, Gerede Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik Koruma Programına 80 öğrenci, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına 161 öğrenci, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programına 20 öğrenci, Bolu Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi Programına 100 öğrenci, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programına 100 öğrenci, Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programına 30 öğrenci alınması için YÖK’e teklifte bulunduk. Yeni açılan ancak öğrenci alınabilmesi için yeterli öğretim elamanı bulunmayan bölümler için de akademik kadrolarının en kısa zamanda tamamlanmasının ardından öğrenci alımına başlamayı hedefliyoruz.” dedi.
Alişarlı; “Yeni Fakültelerimize Kavuşmak İçin Başvuru Sonuçlarını Bekliyoruz”
Yeni fakülte ve yüksekokul çalışmalarını tamamladıklarını YÖK’e yapılan başvuruların sonuçlarını beklediklerini ifade eden Alişarlı; “YÖK tarafından açılması onaylanan programların yanı sıra; 5 Yüksek Lisans, 4 Doktora Programı açılması teklifiyle birlikte, Müzik Fakültesi ile Veteriner Fakültesi’nin açılması ve Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüştürülmesi için başvuru yaptık ve YÖK’ün kararını bekliyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde; Geriatri, Ortez Protez, Çocuk Gelişimi ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümleri açılması için yeni teklifler hazırlanmaktadır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde açılmasına karar verilen yeni bölüm ve programların üniversitemize, öğrencilerimize, Bolu şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Şehrimiz ve ülkemiz geleceğine değer katan bu kararların alınmasında başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve kurul üyeleri olmak üzere emeği ve katkısı bulunan herkese şükranlarımızı sunarım” diyerek sözlerini tamamladı.