Bolu Valiliği ve Sivil Dayanışma Platformu tarafından Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında Bolu’da “Türkiye Sohbetleri” programı düzenlendi. Programa, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da katıldı.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen programa; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu Üyesi Ahmet Selim Köroğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, BTSO Başkanı Türker Ateş, iş ve sanayi dünyası yönetici ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Üniversitemiz öğrenci topluluklarının başkanları katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında “Türkiye Yüzyılı” sloganı ile düzenlenen toplantıların önemine değindi.
Vali Kılıç: “İnanıyorum ki, Yeni Yüzyıl da Türkiye Yüzyılı Olacak.”
Türkiye’nin son yıllardaki gelişimi ve sosyal çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapan Vali Kılıç, “Devletimiz, tıpkı Köroğlu gibi ezilenin, mazlumun, garibanın yanında olmuştur. Dünyada bunun örneklerini hep görüyoruz. Karabağ’da, Suriye’de, Irak’ta, Somali’de, Balkanlar’da görüyoruz. Dünyanın neresinde bir sorun varsa, kim eziliyorsa kim ihtiyaç sahibiyse, biz onlara devamlı yardımcı oluyoruz. Tıpkı Osmanlı ve Selçuklu’da olduğu gibi. İnanıyorum ki, yeni yüzyıl da Türkiye Yüzyılı olacak ve bizler adımızı çok daha iyi bir şekilde bütün dünyaya duyuracağız.” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, Türkiye Sohbetleri programının kapsamı hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Danışmanı Oğan: “Türkiye Yüzyılı Vizyonu Kapsamında Vatandaşların Düşünce ve Kanaatlerini Dinliyoruz.”
“Türkiye’ye dair, Türkiye için, Türkiye içinden her söz bizim için kutsal, mukaddes bir sözdür.” düşüncesi ile Türkiye’yi dolaşarak vatandaşların düşüncelerini, kanaatlerini ve yorumlarını dinlediklerini kaydeden Oğan, Türkiye Yüzyılı vizyonu nedir ve nasıl olması gerekir? sorusu kapsamında, Türkiye’nin ve dünyanın son 20 yılını değerlendirdiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Köroğlu: “Türkiye Yüzyılı’nı Bütün Evrensele Yayma Gayreti İçindeyiz.”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu Üyesi Ahmet Selim Köroğlu ise yaptığı konuşmada, 2023 yılında yapılacak seçimin önemine vurgu yaparak, Türk Milletinin Mayıs ayında önemli bir tercih yapacağını kaydetti ve “Biz şu an büyük Türkiye olduk. Küresel bir aktör olmaya doğru hızla yol alıyoruz. Yani, Türkiye Yüzyılı’nı, büyük bir ülke olan Türkiye’mizin vizyonunu, misyonunu bütün evrensele yaymak üzere bir gayretin içindeyiz.” şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ergüneş: “Bakanlığımız, Aile ve Arz Odaklı Hizmet Sunuyor.”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş ise, “Türkiye Yüzyılı vizyonunun temelini teşkil eden şey, 2000 yılından sonra Türkiye’nin dünyadaki ülkelerle sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler açısından gittiği ayrışmadır. 2000 yılından sonra, geçmişte hiçbir şekilde kurumsallaşmamış, mevzuatı oluşturulmamış, organizasyonu tamamlanmamış bütün kurumların tamamı temellendirildi ve milletin hizmetine sunuldu. Bakanlık olarak 2000 yılından sonra iki ilke üzerinde hareket ediyoruz: Aile odaklı yaklaşıyoruz ve arz odaklı hizmet sunuyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından iş ve sanayi dünyası yönetici ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Üniversitemiz öğrenci topluluklarının başkanları katılımcılar soru ve önerilerini ilettiler.