Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği dönem toplantısına katıldı. 10 üniversitenin rektörlerinin katıldığı Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği, üniversitelerin birikimlerini bir araya getirerek ortak bilimsel çalışmalar yapmayı, ortak lisansüstü programlar açmayı, ön lisans ve lisans öğrencileri ile öğretim elemanlarının karşılıklı değişimini desteklemeyi hedefliyor.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen toplantıya; ev sahibi üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, ulusal ve uluslararası platformda kazanılan bilimsel başarılar, sağlık alanında gerçekleştirilen yenilikler, artan öğrenci sayıları, kampüs çalışmaları ve sıfır atık projelerinde ülke ve dünya çapında tescillenen çalışmalara gösterilen hassasiyeti üniversite rektörleri ile paylaştı. Prof. Dr. Alişarlı, “Batı Karadeniz Üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri yapmayı, üniversite-sanayi etkileşimini, üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımayı ve ülkemizin gelecek vizyonu ile kalkınma çabalarına katkı sağlamayı amaçlamaktayız” diye konuştu.
Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısında, birlik üyesi üniversiteler arasında ortak proje kültürü oluşturulması, nitelikli uluslararası yayın sayılarının artırılması, araştırma geliştirme alt yapılarının birleştirilerek uluslararası ortaklıkların geliştirilmesi, yurtdışı ile ortak eğitim programları oluşturulması ve Greenmetric (Yeşil ölçüm) sıralamasına katılımın artırılarak yeşil kampüs ve çevre dostu uygulamalarda sürekliliğin artırılması konularında fikir alışverişinde bulunuldu.