Okul öncesi eğitim öğretmenlerinin kodlama becerilerinin desteklenmesi ve uyguladıkları müfredata kodlama çalışmalarını entegre edebilmeleri amacıyla Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUYAM) desteğiyle Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Okul Öncesi Eğitimde Kodlama” eğitimi düzenlendi.
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı anaokulu ve anasınıflarında görev yapan 21 okul öncesi öğretmene, Pazartesi ve Cuma günleri 14.00-18.00 saatleri arasında 10 oturumda toplam 40 saat kodlama eğitimi verildi. Öğretmenlerin gönüllü olarak katıldığı eğitimler, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şule Tepetaş Cengiz, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Tacettin Tezcan ve Öğr. Gör. Furkan Bilaloğlu tarafından verildi.
Kodlama eğitimiyle, okul öncesi öğretmenlerin kodlama bilgi ve beceri yetkinliklerinin artırılması, okul öncesi eğitimde çocukların kodlama becerilerini desteklemek amacıyla kullanılacak yöntem, teknik ve materyalleri keşfetmeleri ve geliştirmeleri hedeflendi.
Kodlama eğitimini başarıyla tamamlayan 21 öğretmene ve eğitimci akademisyenlere, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen kapanış programında sertifikaları ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, SUYAM Müdürü Prof. Dr. Yasemin Yıldırım Usta ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sezin Çatana Kuleli ile Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde görev yapan akademisyenler ve öğretmenler katıldı.
Temel programlama ve bilgi işlemsel düşünme eğitiminin yaygınlaşmasıyla çocukların kodlama eğitimi almaları, gelecekte ihtiyaç duyacakları becerileri kazanmaları açısından önemli görülüyor. Bu bağlamda okul öncesi öğretmenlerin, yenilikçi öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalara gönüllü katılmasının, hedeflere ulaşmada önemli katkılar sunduğu biliniyor.