NexisUni Online Kullanıcı Eğitimi

    Değerli Kullanıcılarımız, ,

    NexisUni veri tabanı 14 Nisan 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

    ÖNEMLİ DUYURU: NexisUni Online Kullanıcı Eğitimi 16 Mart 2022 Çarşamba günü saat: 15.30 ‘da gerçekleştirilecektir.

    Zoom Toplantısı Katılım Linki için TIKLAYINIZ

    Eğitim Detayları için TIKLAYINIZ 

    NexisUni, 17.000 üzerinde haber, hukuk ve iş dünyası kaynağı içeren bir veri tabanıdır.

    Sahte haber ve sponsorlu içerik olmadan sağlıklı araştırma yapmak için kapsamlı, kolay ve hızlı bir akademik araştırma platformu sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ağırlıklı olarak hukuk, iletişim, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile, okulların kariyer planlama birimlerince kullanılabilecek içerik sağlamaktadır. Yalnızca akademik kurumların kullanımına sunulmaktadır.

    İçeriğinde bulunan bazı önemli veri tabanları:

    • Economist Intelligence Unit, New York Times, Le Monde, Euromonitor International Sector Capsules, Euromonitor Local Company Capsules, Der Spiegel, Newsweek, BMI Reports, Zoom Company Information, Oxford Business Group, The Guardian, Financial Times (London) Archive, Financial Times Online Archive, Associated Press.
    • Company Dossier: Nexis Uni içerisinde yer alan ve bütün ülkeleri kapsayan firma veri tabanıdır. Bu veri tabanı ile ülke / sektör bazında firmaları bulabilir, firmalara ait son raporlara ulaşabilir, ilgili endüstri hakkında yazılmış raporlara erişebilirsiniz.
    • Hukuk içeriği: ABD’yi tamamen kapsamaktadır. Ek olarak; Avustralya, Kanada, Hong Kong, Yeni Zelenda, Birleşik Krallık içeriği de bulunmaktadır.
    • İş insanı – kontak rehberi: Dun & Bradstreet Professional Contacts ve LexisNexis® Corporate Affiliations™ gibi veritabanları ile önemli iş insanlarına ait e-posta, telefon ve diğer iletişim bilgilerine erişim imkanı bulunmaktadır.

    http://kddb.ibu.edu.tr/deneme-veri-tabanlari


    Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

    Önceki İçerik18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
    Sonraki İçerikTemel Fikri Mülkiyet Hakları Semineri