Metaverse ve Yapay Zeka konulu konferans gerçekleştirildi

    Üniversitemiz Rektörlüğünün organize ettiği “Metaverse ve Yapay Zeka” konulu konferans, Kültür Merkezi Pembe Salonda gerçekleştirildi.

    Etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

    Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, teknolojik gelişmelerde son sözü her zaman insan aklı ve zekasının söylediğini vurgulayarak, günümüzün popüler kavramlarından biri olan yapay zeka konusuna değindi ve “Günümüzde yapay zeka birçok endüstride büyük bir etki yaratmaktadır. Otomotiv sektöründe sürücüsüz araçlar, sağlık sektöründe hastalık teşhisi ve tedavisi, finansal hizmetlerde risk analizi ve dolaylı ticarette kişiselleştirilmiş öneriler gibi birçok alanda yapay zeka uygulamaları bulunmaktadır. Ancak yapay zeka, etik ve güvenlik konularında tartışmalara neden olmuştur. Veri gizliliği, algoritma önyargısı ve işsizlik gibi endişeler, yapay zekanın etik kullanımı ve düzenlenmesini gündeme getirmiştir.” diye konuştu.

    Prof. Dr. Gündüz: “İnsan-robot etkileşiminin artması muhtemeldir.”

    Yapay zeka teknolojisinin daha da gelişmesinin beklendiğini hatırlatan Prof. Dr. Gündüz, “Daha akıllı ve esnek sistemlerin geliştirilmesi, insan-robot etkileşiminin artması ve yapay zekanın daha geniş bir endüstri yelpazesine yayılması muhtemel görünmektedir. Ancak bu teknolojinin insanlığa getirdiği potansiyel faydaları yönetmek ve olası riskleri ele almak için dikkatli bir yaklaşım gerekmektedir.” dedi.

    Artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerindeki ilerlemelerin ise metaverse kavramını geliştirdiğine işaret eden Prof. Dr. Gündüz, “Özellikle sanal gerçeklik başlıkları ve artırılmış gerçeklik uygulamaları, kullanıcıların gerçek dünya ile sanal dünya arasında daha derin ve etkileşimli bağlantılar kurmasını sağlamıştır.” ifadesini kullandı.

    “Yapay zekanın yerini sibernetik sistemler alacak.”  

    Gelecekte yapay zekanın yerini sibernetik sistemlerin alacağının altını çizerek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Gündüz, özetle “Dünyada herkes teknolojik gelişmelerde endüstri 4.0 teknolojisine yoğunlaşırken, kuantum 2.0 çağına girilmiştir. Kuantum 2.0 çağı için yeni kavram olarak kuantum bilgisayarlar ve sibernetik sistemler öne çıkacaktır. Yapay zeka sadece günümüzdeki popüler alan olarak tanıtılmaktadır. Diğer alanlardaki kuantum sistemler ve bunlara bağlı teknolojik gelişmeler, her nedense göz ardı edilmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

    Metaverse ve Yapay Zeka

    Metaverse ve Yapay Zeka konulu sunumunu yapan Araştırmacı Yazar Taşkın Koçak, teknolojiyi durdurulamaz ve vazgeçilemez olarak niteledi. Yapay zekanın yaptıkları ve yapabilecekleri hakkında bilgi veren Koçak, Metaverse evreninin gelişimini katılımcılara aktarıp kendisini davet edenlere teşekkür etti.

    Koçak’ın sözlerini noktalamasının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz tarafından Araştırmacı Yazar Taşkın Koçak’a teşekkür belgesi verildi.

    Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından misafir edilen Taşkın Koçak Bey’e Rektörümüz Alişarlı üniversitemize katkılarından dolayı teşekkür etti.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/xncb
    Önceki İçerik9. Anneler Üniversitede Okulu’nda 3 önemli konferans verildi
    Sonraki İçerikİstanbul’un fethinin 571. yıldönümü kutlu olsun