Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Mesleki Tükenmişlik ve Alınacak Önlemler” konulu seminer BAİBÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Seminere Üniversitemizin idari yöneticileri katıldı. Seminerde açılış konuşmasını yapan Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu seminerin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya ve katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür etti. Seminerine başlayan Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınöz; Tükenmişlik ve Alınacak Önlemler seminerinin 7 başlık altında incelenmesi gerektiğini söyleyerek; mesleki tükenmişlik, mesleki tükenmişlik dönemleri, mesleki tükenmişlik nedenleri, mesleki tükenmişlik belirtileri, mesleki tükenmişlik önlemleri ve sonuç başlıkları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Mesleki tükenmişliği başarılı şekilde yönetilemeyen kronik iş stresinden kaynaklanan sendrom olarak tanımlayan Altınöz, üniversitemizin doğayla iç içe olması dolayısıyla burada olmanın mesleki tükenmişlik sendromuna yakalanmayı zorlaştırdığını ifade etti.
Mesleki tükenmişlik dönemlerini balayı dönemi, ayılma-uyanma dönemi, bıkkınlık dönemi, tükenmişlik dönemi ve yeniden yapılanma dönemi şeklinde özetleyen Altınöz, bu dönemlere dair önemli bilgiler paylaştı. Mesleki tükenmişlik belirtilerinin fiziksel, ruhsal ve zihinsel olabileceğini belirten Altınöz bu belirtilerin neler olduğunu katılımcılara aktardı. Mesleki tükenmişlik önlemleri hakkında konuşan Altınöz, bu önlemlerde hem kurumların hem de bireylerin önemli sorumlulukları olduğunun altını çizdi. Mesleki yaratıcılık ve sonuç başlıkları hakkında da çeşitli bilgiler veren Altınöz teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Seminer, Prof. Dr. Mehmet Altınöz’e teşekkür belgesi verilmesi ardından sona erdi.