Günümüzde iletişim teknolojisi ve medyanın öneminin her geçen gün artması medya okuryazarlığını da daha fazla gündeme getiriyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen ‘Medya Okuryazarlığı’ konulu konferansta, medya ve medyanın hayatımıza etkileri enine boyuna ele alındı.
AİBÜ Kritik ve Analitik Düşünme Topluluğu tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezinde düzenlenen Medya Okuryazarlığı konulu konferansı Av. Yusuf Çiftçi verdi. Çiftçi, çağımızda teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sosyal medyanın ağırlık kazanması sonucu medya okuryazarlığı kavramının öneminin arttığına işaret ederek, olayları doğru okuyarak bizlere anlatılan ve gösterilenleri iyi analiz etmenin çok önemli olduğunu söyledi.
Av. Yusuf Çiftçi, medyayı olaylara yaklaşımı ve haberleri verişi açısından eleştirdiği konuşmasında, “Haber okurken ya da dinlerken kendimize şu soruları sormalıyız. Bu makalede ya da haberde atlanan şey nedir? Burada farklı gerçeklikleri de bilseydik acaba nasıl düşünürdük? Bu makale ya da haber, yazarın aksine düşünen bir bakış açısıyla yazılsaydı nasıl olurdu? sorularını sormalıyız. Buradan medyanın ne demediğini bulabiliriz.” şeklinde konuştu.