Gerede’nin ele alındığı sempozyumun ikinci günü etkinlikleri

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu’nun ikinci gün etkinlikleri gerçekleştirildi. Birçok bilim insanının Gerede’nin tarihinden edebiyatına geleneksel mesleklerinden vakıflarına kadar geniş bir yelpazede sunum yaptığı sempozyumdan elde edilecek sonuçların, Bolu’nun en büyük ilçesi olan Gerede’nin arşiv çalışmalarına ve bilimsel hayatına büyük katkı sağlayacağı ön görülüyor.

    Sempozyumun ikinci gün etkinliklerinde; Gerede Salonunda düzenlenen ve başkanlığını Prof. Dr. Ergün Laflı’nın yaptığı birinci oturum, Prof. Dr. Ahmet Oğuz’un yaptığı ikinci oturum, Prof. Dr. Ahmet Ocak’ın yaptığı üçüncü oturum ve Prof. Dr. Kenan Ziya Taş’ın yaptığı dördüncü oturumda “Gerede’nin Eski Çağ Tarihi ve Arkeolojik Verileri, Osmanlı Tarihi ve Cumhuriyet Tarihi” ele alındı.

    Debbağ Salonunda düzenlenen ve başkanlığını Doç. Dr. Hanifi Üzüm’ün yaptığı birinci oturum, Prof. Dr. Fatih Konur’un yaptığı ikinci oturum, Prof. Dr. Seyit Köse’nin yaptığı üçüncü oturum ve Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş’un yaptığı dördüncü oturumda ise, “Gerede’nin Kültürel Değerleri, Gerede’de Kaybolmaya Yüz Tutan Meslekler ve Günümüz Uygulamaları, Gerede’de İktisadi Hayat, Tarım ve Hayvancılık” konularında sunumlar yapıldı.

    Esentepe Salonunda ise, “Halk Kültürü, Gastronomi, El Sanatları ve Giyim Kuşam” başlığı kapsamındaki konular, başkanlıklarını Doç. Dr. Serdar Uğurlu, Prof. Dr. Hayri Coşkun, Prof. Dr. Feriha Akpınarlı ve Prof. Dr. Nigar Merdan’ın yaptığı oturumlarda değerlendirildi.

    Ramazan Dede Salonundaki oturumlar, “Geredeli Alim Emin Efendi, Dini Hayat ve Edebiyat” başlığı kapsamında yapıldı. Prof. Dr. Üzeyir Ok başkanlığında birinci oturum, Prof. Dr. Bünyamin Erul başkanlığında ikinci oturum, Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar başkanlığında üçüncü oturum ve Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş başkanlığında dördüncü oturum gerçekleştirildi.

    Arkut Dağı Salonunda, başkanlıklarını Doç. Dr. Erhan Çapraz, Doç. Dr. Mehmet Süme, Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Ahmet Cahit Haksever’in yaptığı oturumlarda, “Gerede Vakıfları, Gerede’nin Önemli Şahsiyetleri, Basın Yayın Hayatı ve Dijital Medya ve Edebiyat” konuları ele alındı.

    Gerede Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu, 5 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerin ardından sona erecek.

     

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/uxel
    Önceki İçerik13. Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu sona erdi
    Sonraki İçerikKonferans: Örnek Bir Kur’an Sevdalısı Sâlim Mevlâ Ebî Huzeyfe(ra)