Kariyer planlama etkinliklerini sempozyum şeklinde düzenleyen, alanında lider ve öncü bölümlerden biri olan Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nce “8. Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu” gerçekleştirildi.
İki oturum şeklinde çevrim içi gerçekleştirilen sempozyumun sabah oturumunda, Özel Çağsu ve Fatma Hatun Hastaneleri, Memorial Hastaneleri, Güven Sağlık Grubu ve Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları’nın insan kaynakları uzmanları ile eğitim ve klinik hemşireleri, çalışma şartları ve kariyer olanakları hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Öğleden sonraki oturum, Kariyer Planlama Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu Akman Yılmaz, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Yıldırım Usta ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nevin Çıtak Bilgin’in selamlama konuşmaları ile başladı.
Kariyer planı oluşturmak önemli
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Arzu Özcan İlçe’nin yaptığı oturumda Dr. Öğrt. Üyesi Şeyma Demir Erbaş, kariyer planlamada öğrencilerin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu vurgulayarak, kendilerini tanımaları, çalışma alanlarını ve hedeflerini belirlemeleri ve bu doğrultuda bir kariyer planı oluşturmaları gerektiğini söyledi; bu süreç hakkında öğrencileri aydınlattı.
Hemşirelik mesleğinin kilometre taşlarından biri olan Prof. Dr. Nurgün Platin ise, hemşirelikte kariyer sürecini “Varoluşçu” felsefe penceresinden ele aldı; bu anlayış çerçevesinde, kendine güvenmenin, sorumluluk almanın ve birey olmanın önemine işaret etti.
Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik ise, mesleğine duyduğu sevgi, saygı ve sorumluluk anlayışı içinde kariyer yolculuğundan örnekler vererek, “Başarının yolları taşlıdır. Bu yolda çok fazla engelle karşılaşacaksınız ama istedikten ve çalıştıktan sonra bu engelleri nasıl aştığınızı göreceksiniz.” diye konuştu.
Robotik cerrahi hemşireliğine ihtiyaç artıyor
Ankara Şehir Hastanesi’nde ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Dilara Turgut ise, Robotik Cerrahi Hemşireliği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Robotik cerrahiye ilginin arttığını kaydeden Turgut, “Robotik cerrahinin avantajları ile hasta sonuçlarına etkisi nedeniyle dünyadaki gelişmeler, ülkemizde de eş zamanlı gerçekleşiyor. Robotik cerrahide ameliyat yapan cerrah olmakla birlikte, robotu hazırlayan ve kontrolüne yardımcı olan hemşiredir. Bu alanda yetişecek hemşirelere ihtiyaç giderek artmaktadır.” vurgusunu yaptı.
Güven Sağlık Grubunda Hemşirelik Hizmetleri Eğitim ve Ar-Ge Müdürü olarak görev yapan Dr. Ahu Çırlak ise, 2005-2010 yılları arasında Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde yenidoğan yoğun bakım hemşiresi ve supervisor hemşire olarak çalıştığını, 2011 yılından bu yana ise çeşitli branşlarda hemşire olarak çalıştığı Güven Sağlık Grubu’nda Eğitim ve Ar-Ge Müdürü olarak görev yaptığını anlatarak, mesleğinde kariyer basamaklarını nasıl adımladığını paylaştı.
Sempozyumun sonunda Moderatör Prof. Dr. Arzu Özcan İlçe, düzenlemede emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi Arzu Akman Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Simge Coşkun Palaz, Arş. Gör. Ümmühan Yiğit, Arş. Gör. Elif Gençer Şendur ve Arş. Gör. Melisa Bulut ile konuk ve katılımcılara teşekkür etti.