Page 125 - Rektörlük
P. 125

TÜBITAK 1505 ÜNIVERSITE SANAYI IŞBIRLIĞI


            KAPSAMINDA DEVAM EDEN PROJELERIMIZ







             TÜBİTAK  1505  Üniversite-Sanayi  iş  birliği  projesidir.  Projede
             müşteri kuruluş Arçelik A.Ş.’dir. Projenin amacı, Arçelik firmasının
             Bolu’da kurulu olan pişirici cihazlar fabrikasında üretilen ev tipi
             fırınlarında fırın içi merkez sıcaklık tespiti ve sıcaklık kontrolünün
             iyileştirilmesidir. Projenin bütçesi 197511.8 TL, süresi ise 18 aydır.
             Projede  bir  yardımcı  araştırmacı  ve  bir  bursiyer  çalışmaktadır.
             Bursiyer olarak yüksek lisans öğrencimiz çalışmaktadır.
             Projenin  amaçlarından  biri  fırın  merkez  sıcaklığının  tespit
             edilmesidir.  Fırının  merkez  noktasına  sensör  yerleştirilemediği
                                                                       Proje Adı               Ev Tipi Fırınlarda Sıcaklık
             için merkez sıcaklığı köşe noktasından yapılan ölçüm ile tespit                  Kontrolünün İyileştirilmesi
             edilmeye çalışılmaktadır. Proje kapsamında bu hatanın, mevcut   Proje Yürütücüsü  Doç. Dr. Alper Bayrak
             duruma  göre,  %67  oranında  azaltılması  amaçlanmaktadır.   Proje Süresi (Ay)  18
                                                                       Proje Başlangıç Başlangıç Tarihi
             Projenin  bir  diğer  amacı  ise  fırın  sıcaklığının  kontrolüdür.  Yine      10/1/2020
                                                                       Proje Bitiş Tarihi
             proje  kapsamında  sıcaklık  kontrolünde  yapılan  hatanın  da                 4/1/2022
                                                                       Proje Bütçesi (TL)
             mevcut duruma göre %90 azaltılması amaçlanmaktadır. Sıcaklık                   197511.8
             kontrolünün iyileştirilmesi ile fırının enerji verimliliğinin de artması beklenmektedir.

             Projedeki amaçlara ulaşılması durumunda, fırının pişirme performansı ve enerji verimliliği artacaktır. Bu da son kullanıcıya
             daha az enerji sarfiyatı ile daha iyi bir pişirme deneyimi sunacaktır.













                                                                                   BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ  125
   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130