Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği (KA131) Başvuru İlanı

    2022-2023 Akademik Yılı Güz/Bahar ve Güz + Bahar Dönemi – 2021 Bütçesi

    2022-2023 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

    2022-2023” eğitim öğretim yılı Güz/Bahar ve Güz + Bahar Dönemi Erasmus+ AB Ülkeleri ile Hareketlilik Programları kapsamında AB’de “Öğrenim Görmek” isteyen öğrencilerimiz için Erasmus+ AB Ülkeleri ile Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları başlayacaktır.

    • Başvuru Başlama: 28 Şubat 2022
    • Başvuru Bitiş: 14 Mart 2022 tarihi mesai bitimi (Saat: 17:00)

    Başvurular, başvuru tarihleri içerisinde http://uyg.ibu.edu.tr/erasmus-basvuru linkinden online olarak yapılacaktır. Elden, posta ile ya da e-posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru için istenen belgeler, koşullar ve hibe miktarları aşağıda yer almaktadır.

    Şartlar:

    • Programa tam zamanlı tüm öğrencilerimiz başvurabilir.
    • Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Ekim 2021’ de yaptığı Erasmus dil yeterlilik sınavından (proficiency test) 100 üzerinden en az 60 puan almış olmak ya da YÖKDİL, YDS gibi ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilmiş yabancı sınavlarından en az yukarıda belirtilen puanları almış olmak.
    • Herhangi bir dil puanına sahip olmayanlar arzu ederlerse 2 Mart 2022’de Yabancı Diller Yüksekokulu’nun tüm Üniversite öğrencileri için yapacağı Dil Seviye Tespit Sınavından aldıkları puan ile başvuruda bulunabilir (sınavın detayları için Yabancı Diller Yüksekokulu sayfasını kontrol ediniz).
    • Erasmus kapsamında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz için yabancı dil baraj puanı İngilizce Öğretmenliği ve Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri için 100 üzerinden en az 80, diğer bölümler için 100 üzerinden en az 60 olarak belirlenmiştir. Ancak, yerleştirme aşamasında anlaşmalı okulların yabancı dil kriterleri dikkate alınacaktır. Bu nedenle başvurulan okula göre dil puanı barajı 60’ın üzerinde olması beklenebilir.

    Not: Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yaptığı sınavlardan sadece 2 tanesi Erasmus Öğrenci Öğrenim hareketliliği başvurularında geçerli olacaktır. Bu sınavlarda en az birinden yeterli puan alınmış olması gerekmektedir. Ekim 2021’de yapılan Erasmus sınavı bu sınavlardan birincisidir. İkinci sınav 2 Mart 2022’de Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından tüm üniversite öğrencilerine yapılacak Dil Seviye Tespit Sınavıdır (sınavın detayları için Yabancı Diller Yüksekokulu sayfasını kontrol ediniz). Eğer her iki sınava da girilmişse yüksek puan alınan sınav Erasmus başvurusunda kullanılabilir.

    • Başka Üniversitelerden alınmış dil yeterlilik belgesi kabul edilmeyecektir.
    • Akademik başarı durumunu gösteren yeterli transkript ortalamasına sahip olmak gerekmektedir.
    • Programdan yararlanabilmek için başvuruda bulunacak olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin son transkript notları üzerinden en az 2,20 (100’lük sistemde karşılığı belirtilecek), yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 4 üzerinden 2,5 olmalıdır.
    • Öğrenim hareketliliği için 45 kişilik kontenjan belirlenmiştir. Okulların sürekli güncellenen kontenjan taleplerine ve öğrencilerimizin tercihlerine göre kontenjan sayıları değişebilecektir.

    Birimlere göre kontenjan sayıları:

    • Diş Hekimliği Fakültesi 1 öğrenci, Eğitim Fakültesi 4 öğrenci, Fen Edebiyat Fakültesi 4 öğrenci, Güzel Sanatlar Fakültesi 1 öğrenci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4 öğrenci, İlahiyat Fakültesi 1 öğrenci, İletişim Fakültesi 1 öğrenci, Mimarlık Fakültesi 3 öğrenci, Mühendislik Fakültesi 3 öğrenci, Sağlık Bilimleri Fakültesi 2 öğrenci, Spor Bilimleri Fakültesi 2 öğrenci, Turizm Fakültesi 2 öğrenci, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi 1 öğrenci, Tıp Fakültesi 1 öğrenci, Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 1 öğrenci, Yabancı Diller Yüksek Okulu 2 öğrenci, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 4 öğrenci, Bolu MYO 1 Öğrenci, Bolu Teknik Bilimler MYO 1 Öğrenci, Gerede MYO 1 öğrenci, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri MYO 1 öğrenci, Mengen MYO 1 öğrenci, Mudurnu Süreyya Astarcı MYO 1 öğrenci, Seben İzzet Baysal MYO 1 öğrenci, Yeniçağ Yaşar Çelik MYO 1 öğrenci.
    • Birimlere göre kontenjan sayıları üniversitelerle anlaşmalar ve diğer kriterlere göre değişiklik gösterebilir.

    Yapılacak başvuruların değerlendirilmesinde kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

    Ölçüt Ağırlıklı Puan
    Akademik başarı düzeyi %50 (toplam 100 puan üzerinden)
    Dil seviyesi %50 (toplam 100 puan üzerinden)
    Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan
    Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan
    2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere +10 puan
    Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubu sunma + 10 puan
    Dijital becerileri geliştirmeye yönelik stajlar (DOTs) önceliklendirilir +5 puan
    Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) -10 puan
    Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma -10 puan
    Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama -10 puan
    • ​Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önceki bir seçim döneminde seçilmiş, fakat mücbir bir sebebe dayanmaksızın, faaliyetini gerçekleştirmemiş öğrenciler için, hak kazanmış olunmasına rağmen, faaliyetin gerçekleştirilmediği her faaliyet için -10 puan azaltma uygulanır. Ayrıca, Üniversitemizin yaptığı yabancı dil yeterlilik sınavına katılacak öğrenci sayısını belirleyebilmek ve sınav düzenlenmesine ilişkin masraflara ayrılan kaynakların israfını engellemek üzere sınava başvurup da mücbir bir sebep olmaksızın katılmayan öğrencilerden, yükseköğrenim kapsamındaki herhangi bir hareketliliğe tekrar başvurmaları halinde, ağırlıklı seçim puanlarından “-5 puan” düşürülebilir veya yapılan masraflar öğrenciden rücuen tahsil edilebilir.
    • Seçilen Erasmus öğrencilerine yurtdışında geçirdikleri öğrenim süreleri için ekteki tabloya göre maddi destek verilecektir.
    • Hibe yetersizliğinden dolayı gidemeyecek olan öğrencilerimiz kendi maddi olanakları ile bu programdan yararlanabilir. Ancak karşı Üniversitelerle anlaşmalara göre komisyon tarafından değerlendirilecektir.
    • Başvurular 2021 bütçe yılı kapsamında değerlendirilecektir.
    • 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları için Erasmus+ Uygulama el kitabının 6.1.D Ekonomik Açıdan İmkânları Kısıtlı Öğrencilere İlave Hibe başlıklı maddesi “Öğrenim hareketliliği (SMS) için seçilen ekonomik açıdan imkânı kısıtlı öğrencilere Tablo-2’de belirtilen aylık hibe miktarlarına ek olarak öğrenim hareketliliği bütçesinden aylık 250 € ilave hibe ödenir.  29.05.1989 tarih ve 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun 2. Maddesi kapsamında anne veya babasına ya da kendisine muhtaçlık aylığı bağlanan öğrenciler ekonomik açıdan imkânı kısıtlılara yönelik ilave hibe imkânından yararlanırlar. Hareketliliğe seçilen öğrencinin ilave hibeden yararlanmak için Hibe Sözleşmesi imzalanmadan önce Erasmus ofisine başvurarak bağlı bulunduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden alacağı yukarıda belirtilen Kanun kapsamında muhtaçlık aylığı aldığına dair belgeyi ibraz etmesi gereklidir. Yükseköğretim Kurumu, ilave hibe desteğinden yararlanacak öğrenci sayısının tespiti ve uygun bir hibe planlaması için gerekli önlemleri alır (başvuru formunda bu durumun sorgulanması vs. gibi). ” hükmünü amirdir.

    2022-2023 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ÜLKELERE GÖRE HİBE MİKTARLARI (2021 BÜTÇESİ)

    Ülke Grupları Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Aylık Hibe Öğrenim (Avro)
    1. ve 2. Grup Program Ülkeleri Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan 600
    3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye 450
    • Başvurular online olarak yapılacak olup, hareketliliğe hak kazanılması durumunda Erasmus Ofisi evrakların asıllarını talep edebilir.
    • Başvuruda bulunan öğrencilerin aşağıda belirtilen başvuru belgelerini sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Belgeleri eksik olan öğrencilerin başvuruları, değerlendirmeye alınmayacaktır.

    Öğrenci Başvuru Sistemine yüklenecek belgeler şu şekildedir:

    a-) 1 adet Transkript (Ubys’den veya öğrenci işlerinden temin edilecek)
    b-) 1 adet Dil Yeterlilik Belgesi (Üniversitemiz Yeterlilik Sınav Sonucu ise Yabancı Diller Yüksekokulu’nun sınav sonuç sayfasından temin edilecek)
    c-) Taranmış Kimlik veya Pasaport
    d-) 1 adet vesikalık fotoğraf
    • Başvuru süresi sonlandıktan sonra hiçbir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir. Ayrıca eksik belge ve yanlış bilgiler içeren başvurular hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacaktır.
    • Başvuru evraklarını yanlış, yanıltıcı bilgi beyanında bulunanlar hakkında Erasmus Ofisi hukuki süreç başlatmakla yetkilidir. Yanlış ve yanıltıcı bilgi beyanında bulunanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erasmus Ofisi 

    Önceki İçerik4/B Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yedekten Atanmaya Hak Kazananlar
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Salih Paşa MEMİŞOĞLU’nun Babasının Vefatı)