Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) anlaşmalı olduğu Avrupa Birliği üniversitelerinde eğitim görmeye hak kazanan öğrencilerimiz için Erasmus Koordinatörlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda öğrencilere, başvuru koşullarından ders seçmeye, pasaport ve vize işlemlerinden sağlık ve kaza sigortalarına, burs koşullarından karşılaşılabilecek sorunlara kadar geniş bir yelpazede bilgi verildi.
21 Mart 2014 tarihinde yapılan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavında başarılı olan 43 öğrencimiz, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Avusturya, Macaristan, Polonya, Fransa, Litvanya, Finlandiya ve Çek Cumhuriyeti’nde eğitim görmeye hak kazandı. 27 öğrencimiz ise bu yaz değişik ülkelerdeki anlaşmalı üniversitelerde staj yapacaklar. Bu kapsamda düzenlenen toplantıda öğrencilere Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Seyit Köse ile Hareketlilik Koordinatörü Fırat Beştaş tarafından ayrıntılı bilgi verildi.
‘Erasmus’tan Yararlanan Öğrenci Sayısını Arttırmayı İstiyoruz’
Prof. Dr. Köse, B1 seviyesinde İngilizce bilen öğrencilerin Erasmus’tan yararlanabildiğine dikkati çekerek, yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilerin 1’inci sınıftan itibaren bunu kendilerine hedef koymaları gerektiğini söyledi. Üniversitemizin amaçlarından birinin Erasmus’tan yararlanan öğrenci sayısını arttırmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Köse, zorlukları olsa da öğrencilerin yurt dışında okumaktan vazgeçmemeleri gerektiğini söyledi. Yurt dışında eğitimin her öğrencide endişe yarattığını ifade eden Köse, “Önemli olan dil yeterliliği. Endişe yaratan farklı bir kültür olması, ailenizden ve arkadaşlarınızdan uzak olmanız ama yabancı diliniz yeterli düzeydeyse bu endişeler yavaş yavaş ortadan kalkacaklar. Başta her şey kötü görünebilir ama sabırlı olmakta fayda var, bunlar zamanla aşılır. Hayatınızda çok önemli bir dönüm noktası olacak. Kendinize güveniniz artacak ve ufkunuz açılacak. Gelecekte CV’niz için de önemli bir basamak olacak.” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Seyit Köse’nin konuşmasının ardından Erasmus Hareketlilik Koordinatörü Fırat Beştaş ise, başvuru koşullarından ders seçmeye, pasaport ve vize işlemlerinden yaptırılması gerekli sağlık ve kaza sigortalarına, burs koşullarından karşılaşılabilecek sorunlara kadar öğrencileri ayrıntılı şekilde bilgilendirdi. Beştaş, doğru ders seçmenin önemli olduğuna işaret ederek, öğrencilerin toplamda 30 kredi olması gereken dersleri mutlaka bölüm koordinatörleri ile birlikte seçmeleri gerektiğini söyledi. Konuşmasında pasaport ve vize işlemleri hakkında da ayrıntılı bilgi veren Beştaş, tüm işlemlerin vaktinde yapılmasının çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.