Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı 2024 Başladı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Üniversitemiz Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bolu Teknokent, Düzce Üniversitesi, DÜSİMER, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi, Düzce Teknopark, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde, 15 ve 16 Mayıs 2024 tarihlerinde, Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı 2024 etkinliği gerçekleştiriliyor.

    Etkinliğin açılışına; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Coşkun Karaca, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Bolu Teknokent Müdürü Prof. Dr. Mustafa İmren ve Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara katıldı.

    Ali Kuşçu, Uluğ Bey ve El-Cezeri adına düzenlenen kategorilerde, projeler değerlendirildi  

    Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı 2024 hazırlık çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Ayın ilk haritasını çıkaran Türk-İslâm âlimi Ali Kuşçu adına ödül vermek için ‘Ali Kuşçu Genç Yenilikçiler Kategorisi’, Türk-İslâm matematikçisi ve astronot âlimi Uluğ Bey adına ödül vermek için ‘Uluğ Bey Bilim ve Araştırma Kategorisi’, sibernetik ve robotiğin ilk adımlarını atan El-Cezeri adına ödül vermek için ‘El-Cezeri Teknoloji Liderleri Kategorisi’ olmak üzere 3 kategoride ‘100. Yıla 100 Proje’ sloganıyla projeler kabul edildi ve değerlendirmeler yapıldı. Toplamda 178 proje başvurusu yapıldı. Ön değerlendirme sonucu seçilen ilk 100 proje, sergilenmek üzere AR-GE Proje Pazarı’na davet edildi.” diye konuştu.

    Rektör Alişarlı, bilginin teknolojileştirilmesi, teknolojinin ticarileştirilmesinin önemini vurguladı

    Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, “Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı etkinliğinin bir bileşeni olmaktan mutluluk duyuyorum. AR-GE faaliyetlerini geliştirerek, bilgiyi teknolojileştirme, teknolojiyi ticarileştirme mottosuyla hızlı ve güçlü adımlar atılması oldukça önem kazanmıştır. Son zamanlarda gençlerimizin inovasyon ve AR-GE çalışmalarına gösterdiği ilgi ve gayret umut verici olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve ev sahibi Düzce Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ise, Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı’na katılmaya hak kazanan projelere başarılar diledi; etkinliğin verimli ve hayırlı olmasını temenni etti.

    Akademisyenlerimizden iyi uygulama örneği sunumu

    Deneyim paylaşımı ve iyi uygulama örneklerini sunmak amacıyla AR-GE Proje Pazarı’na davet edilen Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Gürel ve Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Gürel ise, “Yerli ve Milli Şeker Pancarı Çeşidi Geliştirilmesi ve Tohum Üretimi” konulu sunum gerçekleştirdi. Akademisyenlere teşekkür belgesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca tarafından takdim edildi.

    Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Şentürk ise, Biyofizik ile TÜBİTAK ve TÜSEB projelerini ele aldığı “Farklı AR-GE Projelerinde Araştırma Alt Yapısı Oluşturulması” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Şentürk’e teşekkür belgesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından takdim edildi.

    Etkinliğin ilk günü, proje sunumlarının ardından sona erdi.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/owca
    Önceki İçerikBAİBÜ THE Genç Üniversiteler 2024 Sıralaması
    Sonraki İçerikSpor ve Rekreasyon Topluluğu Dr. Emre Topoğlu’nu ağırladı