Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı Doğanın Kalbinde Sağlık Turizmi Çalıştayı başarılı bir şekilde gerçekleşti. BAİBÜ Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde, Bolu İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Koru Hotel Spa & Convention işbirliğiyle düzenlenen etkinlik iki gün boyunca sürdü.
Etkinliğe Bolu Valisi Erkan Kılıç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyit Köse, Bolu İl Kültür Turizm Müdürü Hakan Doğanay, akademisyenler ve turizm odaklı firmaların temsilcileri katıldı. Etkinlik ilk olarak açılış konuşmalarıyla Kültür Merkezi Pembe Salonda başladı.
Etkinlikte sırasıyla, Bolu İl Kültür Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyit Köse, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Bolu Valisi Erkan Kılıç açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Asım Saldamlı’nın yaptığı “Bolu’da Sağlık Turizmi” konulu panele geçildi. Panelde Uluslararası Sağlık Turizmciler Sendikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Berkay Tulpar, Koru Sağlık ve Turizm Grubu İcra Kurulu Başkan Danışmanı Handan Durmuşoğlu ve Koru Sağlık Grubu Koru Hastaneleri Uluslararası Kurumsal İlişkiler Kıdemli Direktörü Sait Ceritoğlu panelist olarak yer aldı. Panelde Bolu ilindeki sağlık turizmi potansiyeli, sağlık turizmine ilişkin eksiklikler ve yapılması gerekenler konuşuldu. Katılımcıların yoğun ilgisi ve panele ayrılan süre bitene kadar katılımcılardan sürekli konuya ilişkin sorular ve katkılar gelmesi dikkat çekti. Soru cevaplarla renklenen etkinlik dolu dolu geçerek öğle saatlerinde sonlandı. Katılımcılarla birlikte Koru Hotel Spa & Convention’da öğle yemeğinin ardından, otelin toplantı salonunda çalıştaya geçildi. Çalıştayda, moderatörlerin yöneticiliğinde altı ayrı masa yer aldı. Sağlık turizminin alt dallarının, masaların konu başlıklarını oluşturduğu masalar şu şekildeydi:
Medikal Turizm Masası 1,
Medikal Turizm Masası 2,
Termal Turizm Masası,
Yaşlı ve Engelli Turizm Masası,
GETAT Masası ve Diğer Sağlık Turizmi Çeşitleri Masası.
Masalarda sağlık turizminin tüm paydaşlarından katılımcılar yer aldı. Masalarda her konuya ilişkin Bolu’daki arz talep analizi, sağlık turizmine yönelik eğitim ve nitelikli insan kaynağının artırılması, ulusal sağlık turizmi satış ve pazarlama stratejisi, paydaşların uluslararası standardizasyon sertifikasyon akreditasyonu ve paydaşlar arası ilişkilerin düzenlenmesi konuları ele alındı, bu konularla ilgili katılımcıların görüşleri alındı ve tartışmalar yapıldı. Etkinliğin ilk günü akşam katılımcılarla yapılan Koru Hotel Spa & Convention’da gerçekleşen gala yemeğiyle sonlandı.
Doğanın Kalbinde Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın ikinci günü, üniversitemizin Kültür Merkezi Pembe Salonda çalıştay raporlarının sunumlarıyla başladı. Çalıştayda yer alan altı masanın moderatörlüğünü yapan akademisyenler, Prof. Dr. Mine Halis, Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yalman, Prof. Dr. Hüseyin Çeken, Prof. Dr. Muhsin Halis, Prof. Dr. Emrah Özkul ve Prof. Dr. S. Gül Güneş tarafından raporların sunumu gerçekleştirildi ve bundan sonrasında Bolu’da Sağlık Turizmi konusunda yapılacaklar için bir yol haritası oluşturmak için ilk adım atılmış oldu.
Raporların sunulmasının ardından, etkinliğin gezi programı başladı. Katılımcılarla birlikte Narven Termal Kasaba’da yenen öğle yemeğinin ardından Gölcük Tabiat Parkı’na geçildi. Burada şehir dışından gelen misafirlere rehber eşliğinde bölge tanıtıldıktan sonra, Abant Gölü Milli Parkı’na geçildi. Yine burada da rehber eşliğinde yapılan yürüyüşün ve serbest zamanın ardından, Hampton by Hilton’da hep birlikte yenen akşam yemeğiyle birlikte program sonlandı.
21