Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Bilim Şenliği düzenlendi.
Fakültenin akreditasyon çalışmaları kapsamında 5’inci sınıf müfredatına eklenen özel çalışma ders kurulunca, öğrenciler arasında çalışma grupları kuruldu ve öğrencilere uygulanan anket sonucunda belirlenen özellikli konular, öğretim üyeleri gözetiminde çalışıldı. Bilim Şenliği kapsamında, 7 çalışma grubu tarafından sunum yapıldı.
Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Bilim Şenliği’ne; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Nazmiye Dönmez ve Doç. Dr. Oğuzhan Demirel, akademik ve idari yönetici ve personel ile öğrenciler katıldı.
Diş Hekimliği Fakültesi 5’inci sınıf öğrencilerinden oluşan Dr. Öğr. Üyesi Merve Işık danışmanlığındaki birinci grup “Devital Beyazlatma Tekniği ve Uygulamaları”, Prof. Dr. Serkan Polat danışmanlığındaki ikinci grup “Diş Hekimliğinde Botulinum Toksin Uygulamaları”, Dr. Öğr. Üyesi Esma Dinger danışmanlığındaki üçüncü grup “Döner Aletler ile Preparasyon Uygulamaları”, Dr. Öğr. Üyesi Merve Ağaccıoğlu danışmanlığındaki dördüncü grup “Estetik Anterior Restorasyon”, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Akgül danışmanlığındaki beşinci grup “İmplantoloji Eğitimi ve Uygulamaları”, Dr. Öğr. Üyesi Merve Nur Yılmaz danışmanlığındaki altıncı grup “Ofis Tipi Beyazlatma” ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Boylu danışmanlığındaki yedinci grup “Sütür Teknikleri” başlıklı teknik sunum yaptı.
“Diş beyazlatma diş minesine zarar vermez.”
Sunum kapsamında diş beyazlatma ile ilgili bilinen 5 yanlış hakkında bilgi verildi. Diş beyazlatmanın diş minesine zarar vermediği, diş hekimi tarafından önerilen klinik uygulama yapıldığında diş beyazlatmanın güvenli olduğu belirtildi. Sunumda özetle “Diş beyazlatma kalıcı bir çözüm değildir. Zaman içinde dişler; beslenme, yaşlanma ve sigara gibi faktörler nedeniyle tekrar renk değiştirebilir. Sonuçları uzatmak için düzenli bakım ve iyi bir ağız hijyeni sağlamak önemlidir. Diş beyazlatma, dişlerinizin rengini önemli ölçüde iyileştirebilir ancak iyileşme derecesi kişiden kişiye ve hatta ağız içerisinde dişten dişe bile değişebilir. Bazı kişiler leke türü ve başlangıçtaki diş rengi gibi faktörlere bağlı olarak diğerlerinden daha belirgin bir değişiklik elde edebilir. Doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde diş beyazlatma prosedürleri genellikle ağrısızdır. Tezgah üstü diş beyazlatma ürünleri profesyonel tedavilerden daha az etkilidir.” ifadeleri kullanıldı.
“İmplant, tek tedavi seçeneği olmasa da en iyi tedavi seçeneğidir.”
Dental implant tipleri ve uygulamalar hakkında bilgi verilen sunumda, özetle “Sıklıkla titanyum ve titanyum alaşımları kullanılmaktadır. Titanyumun kullanılma nedenleri arasında, güçlü biyomekanik özelliklere sahip olması, sterilizasyon ve üretimlerinin kolay olması, güçlü darbelere dayanıklı olmaları ve hafif olmaları yer almaktadır. Titanyumun yüzeyinde yüksek biyouyumluluk ve korozyon direncini etkileyen bir oksit tabakası mevcuttur. Bu sayede kalsiyumu bağlayabilmektedir. İmplantları, tek diş eksikliğinde, kısmi dişsizlikte ve total dişsizlikte kullanabiliyoruz. İmplant tek tedavi seçeneği olmasa da en iyi tedavi seçeneğidir diyoruz.” değerlendirmesinde bulunuldu.
Rektör Alişarlı’dan akademisyenlere ve öğrencilere tebrik
Sunumların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşma yaptı. Seçilen konuların hazırlık ve sunum aşamalarının zorluklarına vurgu yapan Rektör Alişarlı, bu önemli etkinliğin hayata geçirilmesinde emek veren değerli akademisyenlerimizi ve konuya hakimiyeti ve sunuşları ile dikkat çeken öğrencilerimizi tebrik ederek, bu tür bilimsel çalışmaların asla kaybedeni olmadığını söyledi ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Soru cevap ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program tamamlandı.