BİGG İTÜ Çekirdek – Girişimci Çağrısı Hk.

Bolu Teknokent ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak, İTÜ ARI Teknokent ile BİGG İTÜ Çekirdek programı kapsamında iş birliğimiz bulunmaktadır.

Akademisyenler, Araştırma Görevlileri, Öğrenciler ve Mezunlar iş fikirleri ile TÜBİTAK‘ın BİGG Fonu üzerinden 900.000 TL yatırım desteği alabiliyor.

Üniversitemizin doktora, yüksek lisans, son sınıf öğrencileri ve akademisyenlerinden daha fazla girişimci adayının bu programdan faydalanmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle de ilgilenebilecek üniversitemiz öğrencilerine ve değerli akademisyenlerine desteğinizle ulaşmak istedik.

BİGG İTÜ Çekirdek en çok destek kazandıran program olarak bugüne kadar 239 iş fikri TÜBİTAK’tan 58 Milyon TL destek almaya hak kazandı.

Yeni dönem başvurusu ise 6 Şubat Salı 23:59’a kadar devam ediyor!

Başvuru👇:

Program şartları:

• Herhangi bir şirketin ortaklık yapısında bulunmamak (Anonim, Limited ve Şahıs Şirketleri)
    • Daha önce BİGG Programından destek almamış olmak
    • En az iki kişilik ekip
    • AR-GE, İnovasyon ve teknolojik yenilik içeren bir iş fikrine sahip olmak

Programın sağladıkları:

• Girişimciler iş planı hazırlama sürecinde proje yazımı, girişimcilik AR-GE, ticarileşme, finansal plan gibi birçok konuda eğitimler alıyorlar.
    • Destek almaya hak kazınırlarsa Şirketleşme, Muhasebe, Temel Hukuki Konular ve Mevzuatlar ile alakalı eğitim alıyorlar.
    • TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunması durumunda İTÜ ARI Teknokent kuluçka merkezlerinde proje süresi boyunca ücretsiz ofis imkânı kazanabiliyor,
    • Teknokent Firması olarak KDV, Gelir Vergisi, Gümrük Vergisi gibi birçok noktada muafiyet ve indirimlerden faydalanabiliyor.
    • İTÜ Çekirdek Proje sürecinde ve Proje bittikten sonra her zaman girişimcilerinin yanında süreçlerine destek olmaktadır. Girişimcilerimiz hiçbir süreçte asla yalnız kalmıyorlar.
    • Girişimler, 500’den fazla İTÜ Çekirdek mentoruyla projelerini geliştirmek için beraber çalışabiliyor,
    • İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent’in networkünden yararlanabiliyor,
    • 75’i aşkın paydaş kurumun katkıları ile iş ağlarını genişletebiliyor,
    • 2023’de 1.28 Milyar TL değerinde ödül, hibe ve yatırımın dağıtıldığı Big Bang Startup Challenge yarışması yolunda bir adım önde başlıyor,
    • İş süreçlerini kolaylaştıracak; bulut sistemleri, ödeme sistemleri, muhasebe ya da sosyal yaşam destekleri gibi birçok alanda İTÜ Çekirdeklilere tanınan 50+ perk ile indirim, abonelik ya da ücretsiz kullanım gibi özel imkânlarla sahip oluyorlar.
    • Yıl içerisinde düzenlediğimiz networking etkinlikleri ile ekosistemdeki kendileri gibi diğer girişimlerle tanışıp ağlarını genişletebiliyor.
    • Seminer serileri ile Unicorn, yatırım almış ya da global şirkerlerin kurucu ve yöneticileri ile hem tanışıp hem bilgi ve tecrübelerinden faydalanabiliyorlar.
    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/69om
    Önceki İçerikProgramcı 4/B Sözleşmeli Personel Teorik ve Uygulamalı Sınavı Duyurusu
    Sonraki İçerikÇevrimiçi eğitim seminerleri: piri keşif aracı ile literatür tarama teknikleri