BAİBÜ’de Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu Düzenlendi

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Hemşirelik Bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerine yönelik çevrim içi “Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyumda, Dr. Savaş Ceylan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öğrenci ve mezunlara yönelik çalışma ve faaliyetleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.

    Sempozyuma; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi İnsan Kaynağı Eğitim ve Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Savaş Ceylan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Arzu İlçe, bölüm başkanları, akademisyenler, dernek başkan ve üyeleri ile öğrenciler katıldı.

    Sempozyumun açılışında, Hemşirelik Bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, sektör temsilcileri ile buluştu. Bu kapsamda, Memorial Hastanesi, Bolu Çağsu ve Fatma Hatun Hastaneleri, Acıbadem Sağlık Grubu ve Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları İnsan Kaynakları temsilcileri, sektör çalışmaları hakkında detaylı sunumlar yaptılar.

    Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu İlçe, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak sempozyumun 6’ncısını gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Kariyer planı, istediğimiz kariyere ulaşmamızı sağlayan bir yol haritasıdır. Bu yol haritasını oluşturmada üniversitelerin büyük rolü bulunmaktadır. Kariyer Merkezi olarak, tüm öğrencilerimizi mezuniyete hazırlayıcı çok sayıda faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bunların yanında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin, öğrencileri ve mezunları, özel sektörün insan kaynakları firmalarına bağlı olmaktan kurtaran ve bizlerle birlikte mezuniyete hazırlayıcı çok sayıda çalışmaları bulunuyor.” dedi.

    “Covid-19 Pandemisi ile Sağlık Bilimlerine Toplumun Dünden Daha Fazla İhtiyacı Var.”

    Konuşmasında öğrencilere seslenen Prof. Dr. İlçe, “Mezuniyete giden yolda genel geçer mezuniyet artık geçerli değil. Mezuniyet koşullarına ilaveten sizi diğer mezunlardan farklılaştıracak, öne çıkaracak neler yapabilirsiniz? Bunları düşünün, hayal kurun ve kendinizi buna hazırlayın. Fark yaratın, çünkü farklı olmak her zaman başarının anahtarlarından biri olabiliyor. Covid-19 pandemisi ile Sağlık Bilimlerine toplumun dünden daha fazla ihtiyacı var. Günün ve geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda kendinizi geliştirin. Kaptansız bir gemi olmayın. Ne iş yaparsanız yapın, işinizi sevin. Çünkü başarının diğer anahtarlarından biri de işini sevmek. Sonra çok önemli, halden anlayın, empati yapmayı ihmal etmeyin. Bizim mesleğimizde çok önemli unsurlardan biri. İnsanları sevin, üretken olun. Sorumluluklarınıza sahip çıkın, böylelikle hem kendiniz mutlu olursunuz, hem de etrafınızdakileri mutlu edersiniz. Aynı zamanda da ülkemizin gelişimine, bölünmez bütünlüğüne de katkı sağlamış olursunuz.” diye konuştu.

    “Sağlık Bilimleri Fakültesi hocaları olarak bizler de işimizi severek yapıyoruz.” Diyerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. İlçe, “Bu nedenle, kuruluşumuzu tamamlayalı henüz 2 yıl olmasına rağmen, kalite program akreditasyonunda, akademik-idari personel-öğrenci memnuniyet oranlarında, kariyer etkinliklerinde, kendi kanalımızdan program ve canlı yayınları yapabilme noktalarında, Üniversitemizde lider bir fakülteyiz. Bugün de Sağlıkta Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar dergimizi Senatomuza arz edeceğiz. Öğrencilik ve meslek yaşamınızda başarılar diliyorum ve her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu programda emeği geçen mesai arkadaşlarımıza, davetimize icabet eden Cumhurbaşkanlığı Eğitim Dairesi Başkanıma, Rektörüme, siz değerli öğrencilerime teşekkür eder; verimli bir toplantı olmasını temenni ederim.” dedi.

    “Yetenek Kapısı’na, BAİBÜ’den de Son Derece Yüksek Bir Katılım Var.”

    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi İnsan Kaynağı Eğitim ve Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Savaş Ceylan ise, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öğrenci ve mezunlara yönelik çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, hem varolan insan kaynağımız, hem de genç yetenek olarak gördüğümüz geleceğimizin insan kaynağı olan başta yükseköğretimdeki öğrencilerimiz olmak üzere, tüm öğrencilerimiz için çalışmalar yürüten genç ve dinamik bir ofistir. Her yerde söylüyoruz, yaş ortalamamız 27. Özellikle gençleri, onların geleceğini, kariyerini çok yakından takip ediyoruz. Başarıları ve mutlulukları için, elimizden gelen çalışmaları aktif ve verimli bir şekilde yürütüyoruz. Geleceğin insan kaynağı dediğimiz gençlerimiz için hazırladığımız çeşitli programlarımız, çeşitli projelerimiz var. Bunların başında Yetenek Kapısı projemiz geliyor. Yetenek Kapısı, hem öğrencilerimizin hem de mezunlarımızın kariyer merkezleri ve işverenlerle bir araya gelebildiği bir platform. Yetenek Kapısı’nda şu an, 764 binden fazla kayıtlı öğrencimiz, 3 bin 700’e yakın işverenimiz, 1419 üniversite temsilcimiz, 108 ülkeden Yetenek Kapısı platformunda yer alıyorlar. İş ve staj ilanları, kariyer danışmanlığı, kariyer fuarları ve çeşitli etkinlikler yapılabiliyor. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemizden de son derece yüksek bir katılım var. 13 bin 374 öğrencimiz Yetenek Kapısı’nı kullanıyor. Bu çalışmalarından dolayı başta Rektörümüz olmak üzere Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz ve değerli çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin mümkün olduğu kadar tamamının bu platformdan yararlanması, kariyer hazırlığı ve idaresinde son derece etkili bir eğitim olacaktır.” ifadelerini kullandı.

    “Hem Yetenek Kapısı’ndan Hem Kariyer Kapısı’ndan Başvuran Öğrencilerimizin Profillerini Doldurmaları ve Güncel Tutmaları Önemli.”

    Staj Seferbirliği projesinin, popüler projelerden biri olduğunu vurgulayan Dr. Ceylan, “Geçen sene, Staj Seferberliği adında projemizi gerçekleştirmiştik. Bu sene ise, ‘Senin İçin Seferbiriz’ sloganı ile hareket ederek, Staj Seferbirliği projemizi başlattık. Hem kamudan hem özel sektörden işverenlerimiz, yükseköğretim dönemindeki 2’nci ve 3’üncü sınıfı tamamlayan öğrencilerimize staj imkanlarını, Kariyer Kapısı aracılığı ile sunuyorlar. 135 binden fazla öğrencimiz bu programa başvurdu. 50 bin kontenjanla yola çıktık. Öyle görünüyor ki yıl sonunda bu sayıyı da aşacağız. Henüz çok kısa bir süre olmasına rağmen 24 bin öğrencimiz, staj tekliflerini kabul ederek, staj ayarlamalarını yaptılar. Yine Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemizden 1281 öğrencinin, bu programdan yararlandığnı mutlulukla görüyoruz. Şu an 2’nci ve 3’üncü sınıfta olan öğrencilerimiz, Ocak ayından itibaren gelecek senenin başvurularını, Kariyer Kapısı üzerinden profillerini doldurarak yapabilecekler. Bunu öğrencilerimize hatırlatmış olmak isteriz. Kariyer Kapısı, mezun olacak öğrencilerimizin, bütün kamudaki iş ilanlarını tek bir elden görünmesini sağlayan site. Sadece üniversite öğrencilerimiz değil, aynı zamanda mezunlarımız da iş başvurularını kamuya bu platform üzerinden yapabilecekler. Hem Yetenek Kapısı’ndan hem Kariyer Kapısı’ndan başvuran öğrencilerimizin profillerini doldurmaları ve güncel tutmaları önemli. Bu konuda Kariyer Merkezimiz aracılığıyla çeşitli bilgilendirmeler yapıldığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

    “Öğrenciler, Yetenek TV’deki Söz Yetenekte Programını Takip Etsinler, Haziran’da 6’ncı Programımızı Yapacağız.”

    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin Yetenek TV projesi, Söz Yetenekte programı ve program kapsamındaki Kariyer Planlama dersi hakkında aydınlatıcı bilgiler veren Dr. Savaş Ceylan, şunları söyledi:

    “Bunların dışında temel projelerimizden biri de, ytnk.tv adresinde yer alan Yetenek TV projemiz. Yine Yetenek Kapısı’nın dijital eğitim platformu. Bu projenin içerisinde, Söz Yetenekte programımız var. Kariyer söyleşileri var, işverenlerle yaptığımız çeşitli etkinlikler var ve Kariyer Planlama dersi var. Şimdiye kadar Söz Yetenekte de, 5 program gerçekleştirdik. Burada Türkiye’nin mega projelerini genç yeteneklerimize tanıtmak istedik. İlk 5 programda, 12.5 milyondan fazla izleyiciye ulaştık. Haziran ayı içerisinde de 6’ncı sürpriz programımız olacak. Bunu da şimdiden tüm öğrencilerimize duyurmuş olalım. Mutlaka, Yetenek TV, Söz Yetenekte programını takip ediyor olsunlar. Kariyer söyleşileri ve işveren etkinlikleri olarak, Yetenek TV’de Kariyer Planlama dersiniz yer alıyor. Kariyer Planlama dersinde, henüz birinci yılında çok aktif, dinamik projeler yer alıyor. Gençlerimizin, aktif ve deneyimli bir şekilde kariyerlerini planlayabilmesi, üniversitedeki 4 ya da 2 yıllarını daha verimli geçirebilmesi, akademik eğitimin yanı sıra, iş hayatına, kariyerlerine hazırlanmak için de gerekli hazırlıkları yapabilmesi için hazırladığımız bir ders, Kariyer Planlama dersi. Dersin içerisinde, öğrencilerimize ilgi, birikim, yetenek, yetkinlik kavramlarını tanıtıyoruz. Kendilerini değerlendirmeleri için, kamu, özel, akademi, girişimcilik, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının iş imkanları hakkında bilgiler veriyoruz. Bütün sektörlerden, hem özelde hem kamuda temsilciler yer alıyorlar. Ders kapsamında, bunların videoları, röportajları yer alıyor.”

    “Gene Memnuniyetle Söylemek İsterim, Kariyer Planlama Dersi, BAİBÜ’nün 1’inci Sınıf Öğrencilerinin Tamamında Açılmış Görünüyor.”

    Dr. Ceylan, konuşmasına şöyle devam etti:

    “Şimdiye kadar Kariyer Planlama dersi, gene memnuniyetle söylemek isterim, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 1’inci sınıf öğrencilerinin tamamında açılmış görünüyor. 110 farklı ders, 36 eğitimci ve 6 binden fazla 1’inci sınıf öğrencimiz bu dersten yararlanmıştır. Bu tabii, bu Akademik Yılda başlamış bir proje. Şu an 1’inci sınıfta olan öğrencilerimiz bu dersi aldılar. Bu derslerin tamamı, ytnk.tv adresinde, ücretsiz bir şekilde öğrencilerimizin kullanımına açık. Burada yer alan 14 haftalık dersi, içinde yer alan toplam 49 videoyu öğrencilerimiz izleyebilirler, bunlardan faydalanabilirler. Hem kariyer tavsiyelerini hem farklı sektörler hakkındaki bilgileri, bu ders aracılığıyla bulabilirler. Bunu da sertifikalandırıp daha sonraki başvurularında kullanır hale gelecekler. ytnk TV’de öğrencilerimizin, hem eğitim hem de kariyer hazırlığı anlamında yeni projelerimiz de olacak. Orasını, bütün öğrencilerimizin mezun olduktan sonra da takip edebileceği bir platform olarak düşünüyoruz.”

    “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Olarak, Mezun Olacak Öğrencilerimizin Her Zaman Yanındayız.”

    Dr. Ceylan, sözlerini “Bugün 6’ncısı düzenlenen Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu’nda, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizle bir aradayız. Mezun olacak öğrencilerimize öncelikle hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kariyerlerinde ilk adımları atacak öğrencilerimiz var, yakın zamanda mezun oluyorlar. Hepsine başarı dileklerimizi iletiyoruz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olarak, mezun olacak öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Şu an okullarına devam eden öğrencilerimizin de, hem üniversitelerimizin kariyer merkezleri, hem de koordinasyon içinde yürüttüğümüz projeler aracılığıyla bizleri takip etmelerini tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimizin kariyerlerine, üniversitedeki yıllarında iyi hazırlanmaları, kariyerlerine hazırlık yapan öğrencilerimizin başarılı olmaları, mutlu ve verimli olabilmeleri için çalışmalarımız devam ediyor.” diyerek tamamladı.

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu’nun hayırlı olmasını ve verimli geçmesini temenni ederek, “Üniversitelerin 3 önemli görevi var. Bunlardan biri, eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmek, bir diğeri araştırma-geliştirme faaliyetlerini yürütmek, bir diğeri de elde ettiği ürünleri toplumla paylaşmak, faydaya dönüştürmek. Bu 3 asli görevler arasında aynı zamanda, yeni gelişen bir de ürün geliştirme kısmı var. Bu da yine gündemimizde olan, önem arz eden bir konu.” dedi.

    Rektör Alişarlı: “Lisans Eğitimlerinin Yanında, Öğrencilerin Sosyal-Kültürel Etkinliklere Katılımı Çok Önemli.”

    Öğrencilerin lisans eğitimleri yanında, ilk sırada yer alan bazı bilgiler ve donanımların önemine işaret eden Rektör Alişarlı, “Bu noktada da, sizlerin farklı konularda donanım kazanmanız, bilgi birikimini artırmanız ancak sosyal, kültürel birçok faaliyetin gerçekleşmesiyle olabiliyor. Değerli öğrencilerimiz bunlara ne kadar çok katılıyorsa, mezuniyet sonrası birikimleri de o kadar fazla oluyor. Bu noktada da kariyer fuarlarının, kariyer günlerinin önemi oldukça fazla. Bunu fark edip, bu etkinliklere katılan tüm öğrencilerimi ayrıca tebrik ediyorum. Bunların faydasını mezuniyet sonrası görecekler. Çünkü iş hayatında tek başına diplomanın yeterli olmadığını, üniversitede katıldıkları tüm etkinliklerle kendilerini eğer donatmışlarsa, daha kazançlı olduklarını, birçok arkadaşından bir adım önde olduklarını fark edecekler. Bu bilinçte olan ve bu tür programlara katılan öğrencilerimizi tekrar ayrıca tebrik ediyorum.” diye konuştu.

    “BATIKAF Pandemi Nedeniyle Şimdilik Ertelense de, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Yetenek Kapısı Üzerinden Buraya Yapılan Tüm Başvuruları Değerlendirdi.”

    2019 yılında Üniversitemizde Kariyer Merkezi kurduklarını vurgulayan Rektör Alişarlı, merkezin kuruluş çalışmaları hakkında bilgi vererek, şunları ifade etti:

    “Gaziantep’te bir Kariyer Fuarı vardı. Değerli Başkanım Salim Atay hocamla orada tanışmıştım. Benzer bir programı Bolu’da yapabilir miyiz diye konuşmuştuk kendisiyle. O da ‘Uygun bir konferans salonunuz varsa ve bölgenizdeki üniversiteler destek verecekse niye olmasın’ demişlerdi. Zaten bizim Batı Karadeniz Üniversiteler Birliğimiz var. Ben de oranın başkanıyım. Bu bir avantaj sağlamıştı. Oldukça büyük bir konferans salonumuz da var, o da büyük bir avantaj sağladı. Ticaret Odası Başkanımızla, 12 ilin Ticaret Odası başkanlarından destek mektupları aldık. Rektörlüklerden destek mektupları aldık. Başvurumuzu yaptık ve BATIKAF fuarını gerçekleştirmek için bir atılımımız olmuştu. Çok iyi de yol almıştık. 150’ye yakın firmayla anlaşılmıştı. Bu sayıya, fuarın açılmasına daha 1 ay kadar süre varken ulaşılmıştı. 20 bini aşkın öğrenci kaydolmuştu. Bunun yaklaşık 17 bini sadece kendi üniversitemizdendi ve diğer üniversiteler de bu kayıtları hızlandırıyorlardı. Böyle bir aşamadayken, malum bir salgın süreci başladı ve bazı faaliyetler ötelendi maalesef. Ama bu çalışma bitmedi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Yetenek Kapısı üzerinden tüm başvuruları değerlendirdi. Kayıt olan öğrencileri, stajlara davet etti. Kayıtlı firmalarla kontak kurarak ilişkiyi devam ettirdi. Zaten bizim de iddiamız bu fuar esnasında, verilen karekodlarla hem firmaların hem öğrencilerin, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından takip edileceği ve destek verileceği şeklindeydi. Bu söylemleriniz başlangıçta herkese biraz hayal gibi geldi ama, fuar gerçekleşmese bile Yetenek Kapısı bunu sürdürdü, hem firmaları hem kayıtlı öğrencileri takip etti ve onları staja davet etti. Bu noktada bizleri yarı yolda bırakmadıkları için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Daire Başkanlığına ayrıca teşekkürlerimi ve minnettarlığımı sunuyorum. Bu bizim için oldukça önemliydi. Çünkü verilen bir söz vardı, yarı yolda kalmadı ve faaliyete geçti. Hem bizim yüzümüz ağardı, hem de aynı zamanda bize güvenen hem firmaların hem de öğrencilerimizin yüzü, bu şekilde ağarmış oldu.”

    “Üniversitemizde Öğrencilerimiz İçin Pek Çok Faaliyet ve Uygulama Gerçekleştiriyoruz.”

    Rektör Alişarlı, Üniversitemizde Kariyer Merkezi çalışmaları haricinde yaptıkları bazı faaliyetler ve uygulamaların da olduğunu vurgulayarak, “Bir Öğrenci Merkezi açtık ve aktif hale getirdik. Orada, hem Kariyer Merkezimize, hem Yetenek Kapısı’na, hem Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Merkezi’ne, hem de İşkur’un İş Kulübü’ne çok fazla imkanlar sunduk. İnşallah yüz yüze eğitime geçtiğimiz zaman, öğrencilerimizin çok faal kullanacakları bir alan oluşturduk. Bunun haricinde öğrencilerimizin katıldığı tüm programlar boşa gitmesin diye, belgeye dönüşsün sertifikalı olsun diye, aynı zamanda Sosyal Transkript uygulamasını geliştirdik. Şu anda web sayfamızda duyurusunu da yaptık. Arayüz üzerinden öğrencilerimiz kayıtlarını yapabilecekler. Böylece, Akademik Transkript yanında Sosyal Transkript de verebileceğiz. Bunun faydasını görebilecekler, bu ikinci bir altın bilezik, bunu söyleyeyim. Çünkü artık tek başına diploma, iş bulmada yeterli olmuyor. Firmalar öğrencilerin diğer yeteneklerini soruyor, ‘Hangi becerileriniz var?’ diyor. İnşallah bu Sosyal Transkriptle, Üniversitemizin öğrencileri bir adım önde, tercih edilir olacaklar. Bunu memnuniyetle buradan duyurmak, bu müjdeyi de vermek istiyorum. Bu faaliyetlerin Kariyer Merkezi ile ilişkili bir şekilde yürüyeceği Öğrenci Dekanlığını kurduk. 80’in üzerinde topluluklarımız var aynı zamanda. Bütün bunlar aktif hale geldiği zaman, öğrencilerimiz inşallah mezuniyet sonrası çok daha kısa sürede iş hayatına atılacaklardır. Düzenlenen bu sempozyumun da katkısı oldukça fazla. Bu yıl 6’ncısı düzenleniyor, tecrübeye dayandığı ve verim alındığı için bu noktaya ulaşıyor. Bu noktada, Düzenleme Kurulu’na, Dekanımıza ve ekibine katkılarından dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Sempozyumu takip eden öğrencilerimizi de tebrik ediyorum. İnşallah hayırlı ve bereketli olur.” diye konuştu.

    Sempozyum Konuları

    Hemşirelik Bölümü ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri için, ayrı ayrı ve ortak olmak üzere 3 farklı linkten gerçekleştirilen sempozyumda; Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Sümeyra Alan “Hemşirelikte Kariyer Olanakları”, Hemşirelik Bilişimi Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nuran Aydın Ateş “Hemşirelik Bilişimi”  ve İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Doğan Merih “Sağlık Teknolojisi ve İnovasyon” konularında Hemşirelik Bölümü öğrencilerini aydınlattılar.

    Türkiye Fizyoterapistler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fzt. Hatice Reyhan Özgöbek “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Alanında Kariyer Olanakları”, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zübeyir Sarı “Kariyer Yolculuğum” ve Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Kurul “Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Sanal Gerçeklik Uygulamaları” başlıkları altında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerine sunum yaptılar.

    Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Simge Çoşkun “Kariyer ve Kariyer Planlama” ve Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysel Karaca “Kariyere Yön Vermede Mindfulness Tutumlarını Kullanmak” konularında öğrencileri bilgilendirdiler.

    Önceki İçerikTaziye Mesajı (Dr. Öğr. Üyesi Yakup Ermurat’ın Babasının Vefatı)
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Mürüvvet Çetinkaya’nın Babası, Keramettin Çetinkaya’nın Kayınpederinin Vefatı)