Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından “Bilime Açılan Penceremizden” başlığı altında düzenlenen seri konferanslar kapsamında Prof. Dr. Recep Keşli’nin verdiği konferansa ev sahipliği yaptı.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD Öğretim Üyesi ve Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Recep Keşli, en güncel tıbbi konulardan biri olan mikrobiyota konusu çerçevesinde “İnsan Bağırsak Mikrobiyotası, Mikrobiyota Bağırsak Beyin Ekseni ve Tıbbi Sonuçları” başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi.
BAİBÜ Tıp Fakültesi Ahmet Şahap Kükner Seminer Salonunda düzenlenen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erol Ayaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Recep Keşli sunumunda, insan bağırsak mikrobiyotasının içeriği ve önemi, mikrobiyota-bağırsak-beyin ekseni ve ikinci beyin olarak adlandırılan insan bağırsak mikrobiyotası ile insan beyni arasında var olan iki yönlü konuşma yolakları ve bunların tıbbi sonuçları hakkında güncel bilgiler verdi.
Nörogelişimsel bir bozukluk olan otizmin fizyopatoloji ve etiyolojisi hakkında önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Keşli, sunumunda, otizm ile bu eksen arasındaki ilişkilerin varlığını gösteren bilimsel çalışmalardan elde edilen sonuçları da paylaştı.
Soru cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Recep Keşli’ye, Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.