Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) iş birliğinde, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında tüm üniversitelerimizde “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşiler gerçekleştiriliyor.
2022 “Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik” yılı kapsamında, “Ne Kadar Gerçek, Ne Kadar Sanal” sloganıyla sosyal medyanın bilinçli kullanılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen söyleşilerde, sanal mecraların ruh sağlığı üzerindeki etkisi ele alınıyor.
Üniversitemizde İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda düzenlenen söyleşiye; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Bolu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ünal Barutçu, akademisyenler, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.
Sanal Mecraların Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkisi
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin “Toplumda Sosyal Medya”, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı MEDİKO Uzman Psikolog Evgin Miçooğulları “Sosyal Medya ve Bağımlılık” ve Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Coşkun “Metaverse Dünyası ve Psikoloji” konularında sunum yaptı.
“Sosyal Medyayı Nasıl Kullanıyoruz?” ve “Sosyal Medya Ne Kadar Gerçek, Ne Kadar Sanal?” sorularına yanıt aranan söyleşide, sosyal medyanın hayatımızdaki yeri ve önemi ele alındı. Geleceğin dünyasının sanal mecralardaki faydalı platformlar ve teknoloji üzerine kurulacağı vurgulanan söyleşide, cep telefonu, internet ve sosyal medya bağımlılığı ve hastalıklarına değinildi.
Söyleşinin sonunda konuk akademisyenlere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him tarafından teşekkür belgesi verildi.
Haber ve Fotoğraflar: İletişim Bilimleri Yüksek Lisans Öğrencimiz Ezgi Kızılkaya