Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), ülkemizin köklü ve milli yazılım ve teknoloji firmalarından biri olan NETCAD A.Ş. ile eğitimde iş birliği protokolü imzaladı.
Rektörlük makamında gerçekleştirilen toplantı ve imza törenine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yanı sıra NETCAD Teknik Hizmetler ve Eğitim Direktörü Tunç Emre Toptaş ve Eğitim Hizmetleri ve İş Geliştirme Uzmanı Murat Öztürk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt ve akademisyenler katıldı. Protokol metni, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve NETCAD Teknik Hizmetler ve Eğitim Direktörü Tunç Emre Toptaş tarafından imzalandı.
Protokol kapsamında, Üniversitemiz bünyesinde kurulacak ve ücretsiz hizmet verecek BAİBÜ-NETCAD Akademi’yle, ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik BAİBÜ-NETCAD Akademi eğitim programları düzenlenecek ve ortak Ar-Ge çalışmaları yapılacak.
BAİBÜ-NETCAD Akademi programı ile, NETCAD’in faal olduğu Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Yapay Zeka, Mühendislik, Savunma Sanayi, İmar-Kadastro, İnşaat, Planlama, Akıllı Şehircilik ve benzeri sektörlerin öğrencilere tanıtılması, sektörlerin nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması, istihdam sağlanması ve kaynak yaratılması hedefleniyor.
Rektör Alişarlı: “Üniversite olarak yazılım teknolojisini önemsiyoruz. Ar-Ge Projelerine Katkı Vereceğiz”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Türkiye’nin köklü ve milli bir yazılım firmasıyla imzalanan eğitim protokolünün önemine işaret ederek, eğitim faaliyetlerini geliştirmek ve Ar-Ge projeleri üretmek için, özel sektörle yapılacak iş birliği çalışmalarının çok kıymetli olduğunu söyledi. Yazılım teknolojisinin hem günümüzü hem geleceği şekillendirdiğine dikkati çeken Rektör Alişarlı, Üniversitemizin yeni nesil teknoloji ve sanayi çalışmalarında yer alması amacıyla çalışmalar yapmaya devam edeceğini vurguladı.
Toptaş: “Üniversiteler ve Akademisyenlerle Çalışmayı Çok Önemsiyoruz.”
1989’da kurulan milli bir yazılım ve teknoloji firması olan ve halen 3 kıtaya ihracat yapan NETCAD hakkında bilgi veren Tunç Emre Toptaş ise, “Akademisyenlerin bilimsel bilgi birikimini, NETCAD’in Ar-Ge ve yazılım gücüyle birleştirip, elde edilen ürünlerin Türkiye’de fiilen kullanımını gerçekleştiriyoruz. Projeleri yazılıma dönüştürüyoruz. Analiz ve sentez yapıyoruz. Bu açıdan üniversitelerle ve akademisyenlerle çalışmayı çok önemsiyoruz.” diye konuştu.
NETCAD A.Ş. ile imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilecek Ar-Ge çalışmalarıyla, “Akıllı Kampüs” uygulaması da hayata geçirilebilecek. Akıllı Kampüs’te, maske takmayan ya da yanlış kullananlar tespit edilebilecek, öğrenci-personel memnuniyeti takip edilebilecek, ormanları yangından koruma çalışmaları yapılabilecek. Bunun için, Mühendislik Fakültesi ve diğer akademik birimlerle proje çalışmaları yapılabilecek.