Üniversitemiz ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Bolu İl Koordinatörlüğü iş birliğinde genç istihdamın artırılması amacıyla gerçekleştirilen “Genç İstihdamı” projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimizin sertifika töreni Bolu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü 2022 ve 2023 yıllarını “Genç İstihdamı” teması olarak belirleyerek bu kapsamda “Genç İstihdamı” projesi hayata geçirmişti. Bu kapsamda Üniversitemiz ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Bolu İl Koordinatörlüğü’nün iş birliğinde, eğitmen Fırat Polat tarafından BAİBÜ Bolu Meslek Yüksekokulu’nda 25-26 Mayıs 2022 tarihlerinde eğitimler gerçekleştirdi. Etkili iletişim, girişimcilik, iş görüşmesi ve mülakat teknikleri, yaratıcı düşünce gibi konu başlıklarında verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilerimize sertifikaları Bolu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.
Törene; BAİBÜ Genel Sekreteri İhsan Ağcan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu, Bolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel, MARKA Bolu İl Koordinatörü Tolga Kaya, BAİBÜ Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Bayram Kaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Törende açılış konuşmasını Bolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel yaptı. Günümüzde alınan eğitim ve sertifikaların istihdam sürecindeki öneminden bahseden Yücel, BAİBÜ’nün sosyal transkript uygulamasıyla öğrencilerine kolaylık sağladığını belirterek, iş arama sürecinde BAİBÜ’den alınan sosyal transkriptin kullanılabileceğini vurguladı. Yücel eğitimlerin alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Yücel’in ardından kürsüye gelen BAİBÜ Genel Sekreteri İhsan Ağcan katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Alınan eğitimlerin sertifikalarının diplomalar kadar değerli olduğunu ifade eden Ağcan, kendisinin de 30 kadar sertifikasının olduğunu belirtti. Sertifikaların önemini vurgulayan Ağcan, sertifikaların kariyer planlamalarında ciddi katkı sağlayabileceğinin altını çizdi. Ağcan, eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini bitirdi.
Ağcan’ın ardından kürsüye gelen MARKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu Kalkınma ajanslarının 2022 ve 2023 yılları için çalışma teması ‘Genç İstihdamı’ olarak belirlendiğini aktaran Çöpoğlu, Kalkınma ajanslarının üniversite müfredatlarında olmayan eğitimleri düzenlediklerini ifade etti. Alınan sertifikaların iş bulma sürecinde kolaylık sağlayabildiğini söyleyen Çöpoğlu, bundan sonraki dönemde de üniversitelerin talep ettiği bütün eğitimleri vermeye hazır olduklarının altını çizdi. Eğitimlere katılıp sertifika almaya hak kazanan tüm öğrencileri tebrik eden Çöpoğlu, amaçlarının genç nüfusu daha nitelikli hale getirmek olduğunu vurguladı. Bir ülkenin gelişebilmesi için birkaç unsurdan en az birinin olması gerektiğine değinen Çöpoğlu, bunlardan birinin doğal kaynaklar, diğerinin uluslararası kuruluşlardan borç alarak ve dolayısıyla gelecek nesli borçlandırarak olabileceğini, bir diğerinin ise üretmek ve ürettiğini satmak olduğunu ve kalkınma ajanslarının da üretmek ve ürettiğini satmak konusunda çaba sarf ettiğini sözlerine ekledi. En kalıcı ve en istikrarlı finansman modelinin üretmek ve ürettiğini satmak olduğunu belirten Çöpoğlu, bunun için de nitelikli iş gücüne ihtiyaç olduğundan bahsetti. Çöpoğlu eğitimde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Çöpoğlu’nun sözlerini bitirmesinin ardından sertifika takdim bölümüne geçildi. MARKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu, BAİBÜ Genel Sekreteri İhsan Ağcan, Bolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel, MARKA Bolu İl Koordinatörü Tolga Kaya ve BAİBÜ Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Bayram Kaya sertifika almaya hak kazanan öğrencilere belgelerini takdim etmesiyle tören sona erdi.