BAİBÜ STEM Çocuk Atölyesinde Robotik Kodlama Öğreniyorum/6

    Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ.

    Program Koordinatör ve Eğitmeni / Doç. Dr. Pelin AKSÜT ARSLAN

    Program Yardımcı Eğitmenleri / Okul öncesi eğitimi öğretmen adayları
    Günay UÇMAZ, Remziye KAYICI, Didem SÜZEN, İrem KIŞLA, Eda ULUCAN, Semanur ÖZER

    Eğitim İçeriği / Erken çocukluk döneminde çocukların yaparak yaşayarak, ilk elden, keşfetmelerine olanak sağlayan eğitim öğretim yaklaşımlarından biri olan STEM özellikle son yıllarda ülkemizde çalışmalarda yer almaktadır. STEM kavramı Science, Technology, Engineering ve Mathematics kelimelerinin kısaltmalarından oluşmuştur. STEM yaklaşımına uygun eğitim faaliyetlerine ve uygulamalarına katılmalarını sağlamak ülkemizin bu çağdaki çocuklara yapabileceği en önemli yatırım alanlarından biri olarak görülmektedir. Yarının mühendisleri bugün blok köşesinde köprüler kuruyor, yarının bilim insanları, düşen bir yaprağın yapısını inceleyerek saha çalışması yapıyor olabilir. Onların keşfedilmelerini ve bilimsel düşünceye sahip olmalarını, özgün, yaratıcı, farklı bir bakış açısı geliştirmelerini, 21. yy becerileri olarak belirlenen tüm becerilere sahip olmalarını sağlamak, bu alandaki tüm paydaşların katkı ve katılımı ile gerçekleşebilir. Bu doğrultuda BAİBÜ STEM Çocuk Atölyesinde çocukların öğrenme ortamlarında fen, matematik, teknoloji ve mühendislik disiplinlerine ilişkin olumlu yönde tutum geliştirebilmeleri ve bunları günlük yaşamlarına adapte edebilecekleri ilişkilendirmeleri ilk elden deneyimlerle görecekleri bir uygulama süreci gerçekleştirilmesi ve çağın gereklerine uygun olarak bireylerin sahip olması gereken becerileri kazanmaları amaçlanmaktadır.

    BAİBÜ STEM Çocuk Atölyesinde 5 yaş ve üzerindeki çocuklara programlama ve kodlama mantığını öğretmek için tasarlanmış sevimli robot setleri ile problem çözme becerisine yönelik hazırlanan program içeriği sayesinde sıralama, tahmin ve problem çözmeyi çocuklar kazanabileceklerdir. Eğitim uygulamaları ile erken dönemde çocukları algoritma mantığı ile tanıştırarak oluşturulacak temel üzerine çocuklar ileriki yaşlarda pek çok kodlama dilini kolayca öğrenmek için gerekli mantığı kavramış olacaklardır. Çocuklar okuma-yazma bilmeden kolaylıkla kodlamaya başlayabilecekleri renkli, kolay kullanımlı ve arkadaş canlısı robotlar ile çocukların ekran olmadan ve kurulum gerektirmeden kullanma kolaylığı ile bilgisayarsız kodlama- elle yapılan kodlama becerilerini geliştirmeye fırsat tanımaktadır. Bu eğitimde çocukların programlama kavramları hakkında sağlam bir temel almaları için harika bir araç olan programlamayı, algoritmaları, sıra (queue), hata ayıklama (debugging) ve yineleme (recursions) yi kazanmaları amaçlanmaktadır. Ayrıca, matematiğe ilişkin çocuklar blokları bir sıra dahilinde çıkarıp toplarlar ve dört işlemi kullanarak programlama yapabilecek; mesafe ve konum hesaplaması yapacaklardır. Sosyal ve duygusal gelişime ilişkin çocuklar açık uçlu oyun yoluyla özgüven kazanarak etkinlik uygulamalarında onları takım olmaya ve birlikte çalışmaya yüreklendirecektir. Mantıksal akıl yürütmeye ilişkin mesafeleri, şekilleri ve değişik konumları tartışarak karşılaştıkları problemlere çözüm üretecekleri fırsatlar sunulacaktır. İletişim becerilerine dair robotları programlamak için mevcut hikayeleri dikkatle dinleme, sorular sorarak anlamaya çalışacaklardır. Çocuklar sonrasında kendi hikaye kurgularını oluşturup paylaşırlar. Nihai olarak eğitime katılan çocuklar verilen hedefe farklı yollardan ulaşarak, problemler karşısında kendi özgün çözüm yollarını oluşturarak yaratıcı problem çözme becerisini kazanabileceklerdir.

    Eğitime Kimler Başvurabilir?

    Eğitime 5-7 yaş çocuklar başvuru yapabilir ve katılabilir.

    Eğitimin Yapılacağı Yer
    Eğitim Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yer alan BAİBÜ STEM Çocuk Atölyesi’nde gerçekleştirilecektir.

    Eğitim takvimi
    Etkinlik uygulamaları 9 Ekim 2024 – 30 Ekim 2024 tarihleri arasında 4 hafta boyunca her Çarşamba saat 14:00-16:00 arasında gerçekleştirilecektir.

    Eğitim süresi: 8 saat

    Eğitim ücreti: 1000 TL

    Eğitime katılım sürecini başarı ile tamamlayan çocuklara Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan Resmi “BAİBÜ STEM Çocuk Atölyesinde Kodlama Öğreniyorum!” katılım belgesi verilecektir.

    1.Hafta
    Basit Makineler Setleri ve
    Gears Gears Gears Yapı İnşa Setleri Uygulamaları ile basit kodlama
    2.Hafta

    Bee- bot ve mahallemiz matı ile robotik kodlama uygulamaları
    Bee- bot ve gezegenler matı ile robotik kodlama uygulamaları
    Bee- bot ve kırmızı başlıklı kız matı ile robotik kodlama uygulamaları
    Bee- bot ve meyveler matı ile robotik kodlama uygulamaları
    3. Hafta
    Code & Go robot mouse activity set ile robotik kodlama etkinlikleri
    4. Hafta
    Coding Critters MagiCoders: Blazer the Dragon Kodlama Robotu Etkinlikleri

    SUYAM: Öğr.Gör. Sezin ÇATANA KULELİ – Tel: (374) 254 10 00-(8070) – suyam@ibu.edu.tr

    Yeterli katılımcı sayısına ulaşıldığında ödeme bilgileri paylaşılarak dekont istenecektir.

    Detaylı bilgi için suyam@ibu.edu.tr adresine mail atabilir veya 0374 254 10 00 / 8070 nolu numarayı arayabilirsiniz.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/51lm
    Önceki İçerikMilli sporcumuz Merve Nur Eroğlu’ndan gümüş madalya
    Sonraki İçerikYüzme Kursu Kayıtlarımız Devam Ediyor