Psikoloji Öğrencileri Topluluğu’nun düzenlediği Bağımlı Kişilik Bozukluğu Eğitim Semineri, Psikolog Sibel Akgün tarafından gerçekleştirildi.
Seminere Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri katıldı. Semineri veren Psikolog Sibel Akgün konuşmasına, davet edilmesinden dolayı memnuniyetini ifade ederek başladı. Akgün, kişiliğin oluşmasının genetikle ve çevresel faktörlerle doğrudan ilişkili olduğunu belirterek, bağımlı kişilik bozukluğunun en yaygın görülen kişilik bozukluğu olduğuna değindi. Tüm kişilik bozuklukları içinde bağımlı kişilik bozukluğunun görülme oranının %2.5 olduğunu söyleyen Akgün, bu sorunun en çok kadınlarda görüldüğünü ve bunun kültürle alakalı olduğunun altını çizdi. Son dönemde kadın sığınma evlerinde yapılan bir araştırmaya göre şiddet gören kadınların %37’si çekingen kişilik, %31’i ise bağımlı kişilik olarak saptandığını vurguladı.
Bağımlı kişilik bozukluğu sorunu yaşayan kişilerin kendini bir başkasına muhtaç hissettiklerini bir başkası olmadan yaşayamayacağını düşünen kişiler olduğunun altını çizen Akgün daha sonra bu kişilerin tespit ve tedavilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Seminerin son kısmında soru cevap bölümü ardından, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Emre Şenol Durak, konuşmacı Psikolog Sibel Akgün’e teşekkür plaketi verdi.