Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) her fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunda yeni öğrencilere oryantasyon sunumu yapıldı. 24-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen sunumlarda yeni öğrencilere, üniversite ve Bolu’daki sosyal imkânlar tanıtıldı. Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin Kültür Merkezi Mavi Salon’da yapılan eğitimine ise Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’un yanı sıra Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zorba, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile Elginkan Vakfı Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen de katıldı.
Burada yaptığı konuşmasına öğrencilere hitaben “Yeni evinize hoş geldiniz” diyerek başlayan Dekan Prof. Dr. Ömer Zorba, 4-5 yıllık bir süreyi burada geçireceklerini hatırlatarak, bu süre zarfında hem Dekanlığın hem de Rektörlüğün öğrencilerimizin sorunlarıyla her zaman ilgileneceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin yeni öğrencilerini kutlayarak, “Mühendislik Mimarlık üniversitemizin önemli bir fakültesi. Seçkin öğretim kadrosuyla ve son zamanlarda yapılan yatırımlarla bölümlerimizin eğitim öğretim alt yapısı ve kalitesi çok iyileştirildi. Bundan hem sizler hem de sizden sonra gelecek öğrencilerimiz çok iyi yararlanacaklar.” dedi.
‘Her Bilgi Çok Farklı Yeniliklere Kapı Açar.’
Öğrencilere her alanda mutlaka kendilerini yetiştirmeleri gerektiği konusunda düşüncelerini aktaran ve öğütler veren Rektör Coşkun, tarihimizi ve kültürel zenginliklerimizi öğrenmenin önemini Akşemseddin örneği ile açıklayarak, “Gıda Mühendisliğinde Mikrobiyoloji dersinde mikroorganizmaların Pastör tarafından tanımlandığını öğretiriz ama Göynük’te medfun Akşemseddin Hazretlerinin daha 1450’li yıllarda mikroorganizmayı tarif ettiğini hatırlamayız. Bu zenginliklerimizi bilmemizde fayda var çünkü her bilgi bize çok farklı bir yenilik getirecektir.” diye konuştu.
Rektör Coşkun, yeni öğrencilerimizden öncesi de olan 20 yıllık üniversitemizi ve fakültelerini tanımalarını da isteyerek, “Bolu vakıflarıyla ünlü bir şehir. Üniversitemizi kuran da merhum İzzet Baysal ve onun kurduğu İzzet Baysal Vakfı. Kendisini hiç unutmayacağız ve rahmetle anacağız. Yine üniversitemize katkı sağlayan bütün hayırseverlerimizi de tanıyalım ve onlara teşekkür etmesini bilelim.” dedi.
Oryantasyon Sunumu
Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hande Selen Erge de, üniversitemiz ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi hakkında yeni öğrencilere bilgi verdi. Erge, devletin sağladığı imkanlar dışında İzzet Baysal Vakfı’nın da öğrencilerimize karşılıksız maddi destek verdiğini belirterek, “Vakıf 4 yıllık bölümlerdeki bölüm birincilerine, bunlardan sonra gelen en yüksek puanlı Bolulu birer öğrenciye ve maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı Bolulu öğrencilere karşılıksız destek sağlamaktadır. Ayrıca her yıl fakülte ve yüksekokulları ilk 3 sırada bitiren öğrencilere çeşitli ödüller vermektedir. Bilimsel araştırmalara da maddi destek vermektedir.” diye konuştu. Sunumunda kütüphane hakkında da bilgi veren Erge, kaynaklar ve süreli yayınlar dışında 50 binden fazla basılı kitabın olduğu kütüphanede, hizmete açık olan veri tabanlarının öğrencilerimize 100 bini aşkın elektronik belge ve kitaba ulaşma imkanı sağladığını söyledi. Erge, öğrencilerimizin yüzme havuzu, fitness salonu, yürüyüş parkuru ve tenis kortları ile spor salonu ve futbol sahasından faydalanabileceklerini kano, rüzgar sörfü, kayak ve yamaç paraşütü gibi spor aktiviteleri yapabileceklerini de anlattı.
Oryantasyon sunumunun ardından Elginkan Vakfı Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen de Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilen ve ücretsiz olan geliştirme ve uyum kursları ile kalite yönetimi seminerleri ile vakfın sağladığı burslar hakkında öğrencilere bilgi verdi.