Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen konferansta maddesel ve eylemsel bağımlılıklar hakkında öğrencilere bilgi veren Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Osman Sezgin, “Hayatına soyut duyguları hâkim kılan, çelik gibi bir iradesi ve ciddi bir entelektüel yapısı olan bir insanın ne ruhsal rahatsızlığı ne de bağımlılığı olur.” dedi.
AİBÜ Özel Eğitim Topluluğu tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda “Psiko-felsefi Açıdan Bağımlılığa Bakış” konulu konferans düzenlendi. Konferansı veren Dr. Öğr. Üyesi Osman Sezgin, şizofreni dahil psikolojik bütün rahatsızlıkların tedavi edilebileceğini kaydederek, “Ancak mutlak tedavi edemediğimiz bir hastalık var mı derseniz, bu, bağımlılıktır. Bir bağımlı, en ufak bir kıvılcımla eski haline dönebilir. Asıl olan hiç bağımlı olmamaktır.” diye konuştu.
“Bağımlılığın en büyük panzehiri iradedir.” diyen Dr. Öğr. Üyesi Sezgin, özetle “Bağımlı olan herkeste somut duyguların baskınlığı ve hâkimiyeti vardır. Bugünkü yaşadığımız hayat tarzı bizleri somut duyguların, yani 5 duyu organıyla elde ettiğimiz duyguların tesiriyle hareket ettirir. Oysa, 5 duyu organın ötesindeki duygularla yürürsek, yani soyut duygularımız hayatımıza hâkim olursa, o zaman bırakın bağımlı olmayı şahsiyet bozukluğu ya da ruhsal hastalıklar bile görülmez. Hayatınızda soyut duyguları hâkim kılarsanız, ölüm dahil hiçbir olay sizin dengenizi bozamaz.” ifadelerini kullandı.
Konferansın sonunda Dr. Öğr. Üyesi Osman Sezgin’e Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Coşkun tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.