Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yazar Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Genç Vizyon Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşilerin konuğu oldu. Prof. Dr. Şen, ilk olarak İlahiyat Fakültesi’nde ‘Ağaçlar Kışın Olgunlaşır’ adlı kitabının kritiğinin yapıldığı söyleşiye katıldı ve İlahiyat Fakültesi’nin öğrencileriyle bir araya geldi; ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ‘Medeniyetimizin İnsanı’ konulu konferans verdi.
İlk etkinlikte, öğrencilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Şen, din ve millet kavramlarını açıklayarak bunlarla birlikte güçlü bir devlet olmanın önemine değindi. Şen, “Din kişinin kendi gönül rızasıyla kabul ettiği kurallardır. Millet kavramı İslami bir kavramdır ve bir din etrafında toplanan insanlar topluluğu demektir. Bu millet Dünya üzerinde pek çok cihan devleti kurdu. Bu topraklarda barınmamız için, gül ülkesini kurmamız için bizim güçlü ve okuyan bir toplum olmamız lazım. Güçlü bir Türkiye ise okuyan ve düşünen insanlarla olur.” dedi.
Anadolu topraklarının İslam ülkeleri ve bütün dünya için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şen, “Sokrates nerelidir? Bu toprakların insanıdır. Romen Diyojen? Yine bu toprakların insanıdır. Bu topraklar müthiş topraklar…. Bu topraklar kadar iklimi çeşitli başka hiçbir ülke yok. Kıymetini iyi bilmeliyiz.” şeklinde konuştu.
‘Medeniyetimizin İnsanı’ Konferansı…
Prof. Dr. Şen, ikinci olarak Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılarak ‘Medeniyetimizin İnsanı’ konulu konferans verdi. Konferansa, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cağfer Karadaş ile öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şen, konferansında insanın hür olması kavramına değinerek, “Üstünüzdeki prangaları, itaat zincirlerini kendiniz kıracaksınız. Kimse kimseye hürriyet vermez.” dedi. Konferansın sonunda Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen’e Rektör Coşkun tarafından teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.