Kırgızistan’ın Osh Devlet Üniversitesi’nden Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni (AİBÜ) ziyaret ederek üniversitemizde düzenlenen çeşitli etkinliklere katılan 3 akademisyen, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine konferans verdiler. Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen konferansta, Osh Devlet Üniversitesi Doğa Bilimleri ve Coğrafya Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Organik Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Polotov, tarım ürünleri ve hayvancılık, aynı bölümden Doç. Dr. Makhira Mirzaeva ise endemik bitkiler konusunda sunum yaptılar. Akademisyenlerin sunumlarını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samagan Mirzaibraimov Türkçe’ye çevirdi. Konferansı, Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun da öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte takip etti.
Doç. Dr. Polotov, tarım ülkesi olan Kırgızistan’da özellikle güney kesimlerde tarım ürünleri yetiştirildiğini, illere göre yapılan değerlendirmelere göre ise Celal Abad’da ceviz, Batken’de kayısı, Osh’da elma, Çuy’da ise çilek ve böğürtlen yetiştiğini söyledi. Doç. Dr. Makhira Mirzaeva ise Kırgızistan’daki endemik bitkiler konusunda öğrencileri aydınlattı; gıda katkı maddesi olarak da kullanılan Glucomannan hakkında bilgi verdi.
‘Fakültemizin İlk Uluslararası Etkinliği’
Konferansın sonunda söz alan Rektör Coşkun konuklara üniversitemizi ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ni tanıttı; konferansın, yeni kurulan fakültemizde öğrencilerin de katılımıyla düzenlenen ilk uluslararası etkinlik olduğunu söyledi. Kırgızistan’dan gelerek üniversitemizde konferans veren akademisyenlere teşekkür eden Coşkun, bu tür konferansların öğrencilerimizin ufuklarını genişletmeleri açısından önemli olduğunun altını çizdi. Konferans Coşkun’un akademisyenlere, Bolu’nun endemik bitki ve hayvan türlerinin yer aldığı fotoğraflardan oluşan tablolar takdim etmesiyle sona erdi.