Dönem boyunca Türk şiirinin büyük şairlerini ele aldıkları Sözün Ustaları adlı etkinlikte bu hafta Cahit Sıtkı Tarancı’nın hayatını ve sanat anlayışını inceleyen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, hayatının mânâsını şiirde bulan Tarancı’yı çağını aydınlatan önemli şairlerden biri olarak nitelendirdiler.
Dr. Öğr. Üyesi Metin Akyüz danışmanlığında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, şiirleri lise yıllarında yayınlanmaya başlayan Tarancı’nın, bundan sonra şiir ve edebiyatı hayatının bir parçası haline getirdiğini vurguladılar.
1933’te yayınlanan ilk şiir kitabı Ömrümde Sükût’ta Necip Fazıl Kısakürek’in tesiri altında kaldığını ve bu şiirinde Fransız şiirinin etkilerinin görüldüğünü ifade eden öğrenciler, özetle “35 Yaş, 1946 yılında yayınlanan ikinci şiir kitabıdır. 1933-1946 yılları arasında yazılan şiirleri kapsayan bu kitap, sonraki yıllarda en çok basılan şiir kitapları arasında yer almıştır.” diyerek büyük şairin eserleri hakkında bilgi verdiler.
Öğrenciler, Tarancı’nın “Şiir; bu tatlı bela, bu ilk göz ağrımız. İlk ve son aşkımız, bu teneffüs saadetimiz, kalp çarpıntımız. Ona vardığımız nispette çok yaşamış, tatmış, kam almış olacağız. Şiir, şiir! Şiir, fikr-i sabitimiz olmalı.” sözü ile şiire olan duygularını ifade ettiğini belirterek, “Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiire verdiği önemi ve şiirin hayatındaki yerini bu birkaç cümleyle anlayabiliriz. O, hayatının mânâsını şiirde bulmuştur. O, çağını aydınlatan önemli şairlerden biridir. Yalnızca şiir için yaşamıştır.” dediler.