Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu’nun 13’üncüsü Üniversitemiz ev sahipliğinde Kongre Merkezi Yeşil Salon’da başladı.
Etkinliğe Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, BAİBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt ve Lif ve Polimer Araştırmaları Platformu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte açılış konuşmasını Polimer Araştırmaları Platformu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Ulcay, teknoloji ve bilginin önemini vurguladı. Üniversitelerin ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynadığını belirten Ulcay katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Ulcay’ın konuşmasını bitirmesinin ardından kendisine teşekkür belgesi takdim edildi.
Ulcay’ın ardından söz alan BAİBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt sempozyumun Üniversitemizde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı. Lif ve polimer malzemelerinin kullanım alanları hakkında bilgi veren Özyurt bu alanda mühendislik ve teknikerlik eğitimi veren üniversiteleri katılımcılara aktardı. Lif ve Polimerin önemine değinen Özyurt sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı. Özyurt’un sözlerini noktalamasının ardından kendisine teşekkür belgesi takdim edildi.
Özyurt’un ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı adına kürsüye gelen BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın 13. Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu ile aynı anda başlayan ve Üniversitemizin düzenlediği Gerede Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu’na katıldığı için 13. Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu’na katılamadığını belirten Karaca Rektörümüz Prof. Dr. Alişarlı’nın 13. Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu’nun Üniversitemizde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sempozyum için Üniversitemize gelen araştırmacıları Bolu’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Karaca, Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Karaca sempozyumda emeği geçenlere ve sempozyumun Üniversitemizde düzenlenmesinde katkı sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Karaca’nın konuşmasını bitirmesinin ardından kendisine teşekkür belgesi takdim edildi.
Karaca’nın ardından Auburn Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet ARIK “Tam Elektrikli Ulaşım Çağına Doğru: Zorluklar ve Fırsatlar” konulu sunumunu yapmak için kürsüye geldi. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Arık, bugüne dek edindiği tecrübeleri ve bilgileri aktarmaya geldiğini belirtti. “Tam Elektrikli Ulaşım Çağına Doğru: Zorluklar ve Fırsatlar” konulu sunumunu yapan Arık sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği olanlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı. Arık’ın sözlerini noktalamasının ardından kendisine teşekkür belgesi verildi.
Arık’ın ardından “Cam Elyaf Takviyeli Kompozit Boru, Üretim Teknikleri ve Uygulama Alanları” konulu sunumunu yapmak için kürsüye gelen sempozyumun ana Sponsoru Süperlit Boru Sanayi A.Ş Proje Tasarım Müdürü Hakan Mis katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Cam Elyaf Takviyeli Kompozit Boru, Üretim Teknikleri ve Uygulama Alanları” konulu sunumunu yapan Mis sempozyumu hazırlayanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Mis’in konuşmasını bitirmesinin ardından kendisine teşekkür belgesi takdim edildi.
2 gün sürecek olan sempozyumda toplam 11 oturum olacak ve ödül töreniyle etkinlik sona erecek.