Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin, Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi Yayında

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin dört yıldır elektronik ortamda uluslararası düzeyde yayın yapan Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi (IJAWS), TÜBİTAK’ın TR-Dizin Yaşam Bilimleri Veri Tabanında indekslenmeye başlandı. Dergi böylece, ulusal ve uluslararası bilimsel (akademik) ağ ve bilgi merkezine alınarak bilim insanlarının hizmetine sunuldu.

TÜBİTAK ULAKBİM’in alt yapı desteğiyle kurulan ve editörlüğünü Tohum Bilimi ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kibar’ın yaptığı dergi, elektronik ortamda Haziran ve Aralık aylarında yılda iki kez yayınlanıyor. Dergi, tarım ve yaban hayatı konularında yapılan önemli bilimsel ve teknolojik yenilik ve yöntemleri içeren özgün araştırma makalelerini sayfalarına taşıyor.

Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi, 2016 yılından itibaren TR-Dizin Yaşam Bilimleri Veri Tabanında indekslenmeye başlandı. Dergide ayrıca, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından sağlanan destekle, yayınlanacak makalelere uluslararası düzeyde kabul gören DOI (Digital Object Identifier) hizmeti veriliyor. Makalelerden, işleme ve yayın ücreti talep edilmiyor.

Dergi; CAB Abstract, CAB Direct ve DOAJ gibi uluslararası alan indekslerinde taranmaya başlandı. Her sayısında yaklaşık 15 özgün makale ile yayın hayatını sürdüren ve bilim camiasında ismini duyurmaya başlayan dergiyle ilgili ayrıntılı bilgiye    http://dergipark.gov.tr/ijaws adresinden ulaşılabilir.

Önceki İçerikMezuniyet Heyecanını 25 Yıl Sonra Yaşadılar
    Sonraki İçerikSrebrenitsa Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz.