Yrd. Doç. Dr. Günay’ın Atölye Öğrencileri Resim Sergisi Açıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş AD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Günay’ın atölye öğrencilerinin resimlerinden oluşan sergi, İzzet Baysal Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı. Açılışa; Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Yok ettiğimiz doğadan hızlı tüketim kültürüne, kadın sorunları ve haklarından korumamız gereken kültürel mirasımıza kadar yaşadığımız yüz yılın değer ve sorunlarına dikkat çeken 46 eserin yer aldığı sergi, 3’üncü sınıf öğrencilerinin geçen yıl yaptıkları çalışmalardan oluşuyor.

Serginin açılışında konuşan Yrd. Doç. Dr. Burcu Günay, sanatın önemine değinerek, “Bir hocam ‘Tuvale attığın her dokunuşun hesabını vereceksin; Ne bir eksik ne bir fazla…’ demişti. Nasıl ki bir aşçı yemeğinin baharatını biraz kaçırdığında lezzeti değişiyor ya da bir cerrah operasyonda milim işlemlerle hastasının hayatını kurtarıyorsa sanat üreticisi de yaptığı her dokunuşun bir dert ve estetik değer taşıması gerektiğini bilmeli ve bu görüye sahip olmak için kendisini yenilemeli, zenginleştirmeli ve eleştirilere açık olmalıdır.” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz ise, Üniversitemizde sanatsal ve kültürel pek çok faaliyetin düzenlendiğine dikkati çekerek, bu faaliyetleri mutlaka şehirle buluşturmak gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Şehrimizin aynı zamanda bir sanat ve kültür şehri olduğunu şehirdeki insanlarımız da bilsinler. Üniversite ve şehir aslında bir bütün ve bu birlikteliği pekiştirmemiz gerekiyor.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konuklar, Yrd. Doç. Dr. Burcu Günay ile birlikte sergiyi gezdiler ve Günay’dan resimler hakkında bilgi aldılar. 3’üncü sınıf öğrencilerinin geçen yıl yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergide, yaşadığımız yüz yılın değer ve sorunları ele alınıyor. Tuval üzerine akrilik boya kullanılarak üretilen resimlerin bir kısmında, fotogerçekçi yaklaşımlar dikkat çekiyor. Üniversitemiz Müzik Bölümü öğrencilerinin flüt ve gitar nağmeleriyle renklendirdiği sergi, 17 Aralık Çarşamba gününe kadar gezilebilir.

Önceki İçerikTiyatro Oyunu: Tahta Çocuk Pinokyo
    Sonraki İçerikBAMER Konferanslarının Konuğu Prof. Dr. Sırmatel, Ebola ve Mers’i Anlattı