YÖKAK Değerlendirme Takımı’nın Üniversitemizdeki KAP Saha Ziyaretleri Başladı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından belirlenen Değerlendirme Takımı, Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamı içinde ‘kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi’ süreçlerimizde PUKÖ döngüsü açısından olgunluk düzeyimizin incelenmesinin son aşaması olan üniversitemiz saha ziyaretlerine başladı.

Lokman Hekim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Gümüşel başkanlığında Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulun Akturan ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnci Kara ile Özyeğin Üniversitesi’nden Tuğba Çubukçu, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Ramazan Şener ve Hacettepe Üniversitesi’nden Eda Eren’den oluşan Değerlendirme Takımı’nın saha ziyaretleri 27-30 Kasım tarihlerinde arasında gerçekleşiyor.

Saha Ziyareti, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı makamında ziyaretiyle başlayıp Üniversitemiz Kalite Komisyon Üyeleri ve Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşmeleriyle devam etti. Pazartesi; Tıp, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde, Salı; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Bolu MYO’da Dekan/Müdür ve yardımcıları, akademik personel ve öğrencilerle ayrı ayrı odak grup görüşmeleri yapılarak süreçlerin birimlere yayılımı inceleniyor. Pazartesi Uygulama ve Araştırma Birim yöneticileri, Salı günü idari birim amirleri, idari personel ve dış paydaşlarla yine ayrı grup görüşmeleri yapıldıktan sonra Çarşamba günü değerlendirme takımı tarafından çıkış bildiriminin okunmasıyla ziyaret tamamlanmış olacak.

Değerlendirme takımının yazacağı rapor üzerinden YÖKAK tarafından üniversitemiz olgunluk düzeyine göre akredite olup olmaması kararı verilecek. Mart 2023’de Ankara’da yapılacak ‘Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’ sırasında bu sene değerlendirmeye alınan 30 üniversiteden değerlendirmelerde yeterli şartları sağladığı düşünülen üniversitelere akreditasyon belgelerinin verilmesi bekleniyor.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/nx9u
    Önceki İçerikRektör Alişarlı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede ile Düzenlenen Sanayi Toplantısına Katıldı
    Sonraki İçerikBAİBÜ’nün URAP Dünya Sıralamasındaki Yükselişi Sürüyor