Yabancı Öğrencilerimiz Sorunlarını Dile Getirdi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) eğitim gören yabancı öğrencilerimizin sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Seyit Rıza Tiğrek tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer’in yanı sıra 42 ülkeden 108 öğrencimiz katıldı. Vize işlemlerinden oturma iznine, sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlardan dil ve kültür farklılıklarına kadar yaşadıkları sıkıntıları dile getiren öğrencilerimize, aydınlatıcı bilgiler verildi ve çözüm yolları gösterildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Gencer, Üniversitemizin uluslararasılaşma kavramına verdiği öneme dikkati çekerek, farklı bakış açıları ve kültürlerin Üniversitelere katkısından bahsetti. Gencer, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin kapılarının Dünya’nın her yerinden gelecek yabancı öğrencilere her zaman açık olduğunu da sözlerine ekledi. Açılış konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Seyit Rıza Tiğrek, yabancı öğrencilerden gelen sorulara aydınlatıcı yanıtlar vererek çözüm yolları gösterdi. Yabancı öğrencilerimizin birbirleriyle olan iletişimlerinin önemine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Tiğrek, öğrencilerimizin http://international.ibu.edu.tr web sitesini düzenli olarak takip etmelerini ve sorunlarını ise  international@ibu.edu.tr elektronik posta adresine göndermelerini istedi.

Her hafta Cuma günleri öğleden sonra İzzet Baysal Kültür Merkezi Okuma Salonu’nda yabancı öğrencilerimizin bir araya gelebileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Tiğrek, Rektörlük’teki Uluslararası Öğrenci Ofisi’nin de yabancı öğrencilerimizin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla öğrencilerimizi beklediğini duyurdu. Tiğrek, bu ofise öğrencilerin sorunlarını yazılı olarak bildirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. AİBÜ’deki toplantıya; Moğolistan, Yemen, Tunus, Yunanistan, Suriye, Afganistan, Kırgızistan, Tacikistan, Rusya, Zambiya, Kenya, Gabon, Azerbaycan, Irak, Somali, Almanya, Türkmenistan, Arnavutluk, Endonezya, Liberya, Madagaskar, Gine-Bissau, Nijer, Kamerun, Ruanda, Filistin, Bulgaristan, Moritanya, Moldova, Etiyopya, İran, Uganda, Zambiya, Fransa, Kongo,  Gambiya, Bangladeş, Ukrayna, Dağıstan (Kafkasya), Mali, Mozambik ve  Orta Afrika Cumhuriyeti’nden 108 öğrencimiz katıldı.

Önceki İçerikAİBÜ’de Gelişim Zirvesi…
    Sonraki İçerikYaşayan Bolu Projesi Etkinlikleri