Yabancı Öğrenciler Sorunlarını Dile Getirdi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Seyit Rıza Tiğrek, sorunlara köklü çözümler bulabilmek ve kendilerini evlerinde gibi hissetmelerine yardımcı olmak amaçlarıyla Üniversitemizde öğrenim gören yabancı öğrencilerle bir araya geldi.
    Yrd. Doç. Dr. Tiğrek’in İzzet Baysal Kültür Merkezinde düzenlediği toplantıya; Arnavutluk, Yemen, Kenya, Nijerya, Kamerun, Moritanya, Bulgaristan, Moğolistan, Endonezya, Afganistan, Azerbaycan ve Tunus gibi ülkelerden Üniversitemize gelen öğrenciler katıldı. Diş Hekimliği, Gıda ve Çevre Mühendislikleri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih ve İşletme gibi çeşitli bölümlerde lisans ya da yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler, ülkemizde ve Üniversitemizde yaşadıkları sorunlarını paylaştılar, öneriler de bulundular. Özellikle dil konusunda sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan öğrenciler, öğretim üyelerinin bu konuda kendilerine daha anlayışlı olmalarını istediler.
    Yrd. Doç. Dr. Tiğrek, özellikle yaz tatilinde Üniversitemizde kalmaya devam edecek öğrencilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekerek, bunları çözmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Öğrencilerimizin her türlü sorunlarını tigrek@ibu.edu.tr adresine gönderebileceklerini kaydeden Tiğrek, international.ibu.edu.tr adresindeki contact (iletişim) sekmesinde yer alan iletişim bilgilerinden de kendisine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Önceki İçerikAcı Kaybımız…
    Sonraki İçerikDoç. Dr. Alper Karakaş’ı Ebediyete Uğurluyoruz