Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Oryantasyon Programı Düzenlendi

Üniversitemizde 2019-2020 yeni Akademik Yılı ilk oryantasyon programı düzenlendi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Bölümü ilk ders ve oryantasyon programı, Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirildi.

Programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Birol Yalçın, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him yaptı. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun üniversitemizin gözde okullarından biri olduğunu belirten Prof. Dr. Him, “Yüksekokulumuz, 2012 yılından bu yana eğitim veriyor ve 3 bölüme sahip. Ama bu 3 bölümün dışında da, üniversitemizin farklı fakülte ve yüksekokullarından öğrencilere İngilizce hazırlık eğitimi sunan bir yüksekokulumuz. Öğrencilerimiz, 8 zorunlu eğitim programı alıyorlar. Bunun dışında 24 farklı bölümden öğrenciler de isteğe bağlı İngilizce hazırlık dersleri alabiliyorlar. Bu şekilde 900’e yakın öğrenciye Yabancı Diller Yüksekokulumuzda İngilizce hazırlık eğitimi veriliyor.” dedi.

Küreselleşen dünyada ikinci hatta üçüncü dil bilmenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Him, özetle şu ifadeleri kullandı:

“İletişim ve teknoloji çağında yaşıyoruz. Sınırlar artık kalkmaya başladı. Bir gün içerisinde dünyanın diğer tarafına gidip gelebiliyorsunuz artık. Bu yüzden ikinci hatta üçüncü dil bilmek çok önemli. Büyük bir kısmınız isteğe bağlı olarak hazırlık sınıfını seçtiniz. Biz, bütün öğrencilerimizin İngilizce hazırlık almalarını teşvik ediyoruz. Çünkü bu, onların yetişmesi için çok önemli. Bunun önemini onlara birinci sınıftan itibaren anlatmaya çalışıyoruz. Yine, Mevlana ve Erasmus değişim programlarımıza başvurmak, kazanmak ve burs alabilmek için belli bir seviyede yabancı dilinizin olması gerekiyor. Sizlerin şansları bu noktada daha yüksek oluyor. Biz üniversite olarak, rektörlük olarak Yabancı Diller Yüksekokulu ile birlikte bütün öğrencilerimizin, diğer fakültelerdeki öğrencilerimizin de en iyi donanımla burada yetişmesini sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Bu vesileyle hepinize 2019-2020 eğitim öğretim yılında İngilizce hazırlık eğitiminde başarılar diliyorum.”

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Birol Yalçın ise, öğrencilere ilk dersi verdi. Prof. Dr. Yalçın, hem devletimizin hem de rektörlüğümüzün destek ve katkılarıyla Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Bölümü’nün akademik kadro ve fiziki donanımıyla yeni eğitim öğretim dönemine hazır olduğunu söyledi.

2018-2019 Akademik Yılı’nda ilk 3’e giren öğrencilere hediye takdimi yapıldı; dereceye giren başarılı öğrenciler, yeni öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ardından Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk İpek, yüksekokuldaki eğitim sistemi ve sınavlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Önceki İçerikMilletvekillerinden Rektör Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerik“Açık Kapı Öğrenci” Başlıyor