Webometrics Sıralamasında Üniversitemizin Yükselişi Sürüyor

Dünya üniversitelerini, web sitelerini esas alarak stratejik konum, sunum ve etki ölçümü bazında değerlendiren Webometrics 2013 yılı sonuçlarını açıkladı.

“Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)” isimli araştırma kuruluşuna bağlı “Cybermetrics Lab” tarafından 2014 Ocak ayı sonunda açıklanan “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda yaklaşık 11992 dünya üniversitesi değerlendirildi.

Sıralamada Abant İzzet Baysal Üniversitresi (AİBÜ) Dünyada 2122, Avrupa’da 727, Türkiye’de ise 39. sırada yer aldı.  AİBÜ, 2012’de yapılan sıralamada dünyada ilk yüzde 10 Türkiye’de ise 48. sırada yer alıyordu.

Üniversitelerin web tabanlı yayınlarını artırmalarını ve Web’i daha etkin kullanmalarını teşvik etmek amacıyla yapılan Webometrics araştırmasında web sayafalarının akademik değeri, bilimsel ve kültürel bilgilerin transferleri değerlendirilerek, üniversitelerin Web üzerindeki tanınılırlığı ve Web’i kullanma etkinliğini ölçülüyor.

Önceki İçerikSÖZLEŞMELİ HEMŞİRE ALIMI İLANI
    Sonraki İçerikTRT OKUL “KRİPTEKS” YARIŞMA PROGRAMI