V. Köroğlu Yazarlık Mektebi Başvurularında Son Günler

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Ziraat Bankası ve Türk Kızılay Bolu Şubesi desteğiyle bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan ‘Köroğlu Yazarlık Mektebi’ başvuruları 30 Kasım’da sona eriyor.

Üniversite öğrencilerimize yönelik, 5 atölye ve bir çalışma grubunda eğitimlerin ücretsiz verileceği Köroğlu Yazarlık Mektebi’nin dersleri yüz yüze ve çevrim içi olarak hibrit yapılacak.

Köroğlu Yazarlık Mektebi’ne başvuru ve gerekli bilgiler aşağıda yer almaktadır.

5. Köroğlu Yazarlık Mektebi başvuru formu için : TIKLAYINIZ

22 Kasım’da başlayan başvurular 30 Kasım 2021 saat 23:30’da sona erecektir.

V. Köroğlu Yazarlık Mektebi

1. Amaç: 5. Köroğlu Yazarlık Mektebi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin şiir, hikâye-roman, deneme-portre, diksiyon ve fotoğrafla ilgili kültürel ve sanatsal yeteneklerini geliştirerek eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, yarınların Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Mustafa Kutlu, Sezai Karakoç ve Ara Güler gibi sanatçıların yetişmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen atölye çalışmalarıdır.

2. Kategori:
    5. Köroğlu Yazarlık Mektebi; Deneme-Portre, Şiir, Hikaye-Roman, Senaryo, Fotoğraf, Diksiyon Atölyeleri ve Editörlük-Dergicilik Çalışma Grubu olarak faaliyet gösterecektir.

3. Kapsam:
    5. Köroğlu Yazarlık Mektebi, yukarıda belirtilen atölyelerde genç yetenekleri eğitmeyi, alanlarında nitelikli ürünler çıkarmalarını kapsayan bir projedir.

4. Genel Takvim:
    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 5. Köroğlu Yazarlık Mektebi, 4 Aralık 2021 Cumartesi günü saat 12.00’de yüz yüze eğitimle başlayacak olup, 7 Mayıs 2022 Pazar günü sona erecektir.

Atölyeler, eğitmen ve öğrencilerin mutabık kalacakları bir gün ve saate göre esnek olarak belirlenebilecektir. Atölye eğitmenleri belirleyecekleri takvime göre dersleri çevrimiçi olarak da planlayabilecektir.

Dersler iki haftada bir kez, en az 2,5 saat, ders programı sonuna kadar toplamda otuz saat olacaktır. Ders süresi asgari olarak belirlenmiş olup gerektiğinde artırılabilecek, ek günler eklenebilecektir.

5. Detaylı Takvim:

1. Dönem Dersleri

• 4 Aralık Cumartesi, 12.00 (1.Dersler)
    • 18 Aralık Cumartesi, 12.00 (2.Dersler)
    • 1 Ocak Cumartesi, 12.00 (3. Dersler)
    • 15 Ocak Cumartesi, 12.00 (4. Dersler)
    • 29 Ocak Cumartesi, 12.00 (5. Dersler)
    • 12 Şubat Cumartesi, 12.00 (6. Dersler)
    • 26 Şubat Cumartesi, 12.00 (7. Dersler)
    • 12 Mart Cumartesi, 12.00 (8. Dersler)
    • 26 mart  Cumartesi, 12.00 (9. Dersler)
    • 9 Nisan Cumartesi, 12.00 (10. Dersler)