Üstün Yetenekli Öğrencilere Katılım Belgeleri Verildi

“Üstün Yetenekli Çocuklarla Bilim Tarihi Yolculuğu” adlı TÜBİTAK projesi kapsamında 10-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) gerçekleştirilen eğitim programı sona erdi.

Kongre ve Kültür Merkezi Yeşil salonda düzenlenen kapanış töreninde öğrencilere katılım belgeleri, projede ve eğitim programında emeği geçen öğretim elemanlarına ise teşekkür belgeleri verildi.

Törende konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Nartgün, öğrencilerin üstün yetenekli özelliklerini özelde devletimiz ve milletimiz, genelde ise tüm insanlığa katkı sağlayacak şekilde kullanmalarını önererek, “Biz biliyoruz ki ileride hangi işi yaparsanız yapın çok başarılı olacaksınız. Burada bilim tarihine bir yolculuk yaptınız. Bu geçmişe dönük bir yolculuk gibi görünse de aslında sizin geleceğinize yönelik bir yolculuktu. Bu tür projelerin sizlere önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu ise, öğrencilerin dolu dolu geçen bir eğitim programının sonunda bilim tarihi ile alakalı önemli bilgiler edindiklerini ifade ederek, bilim dünyasında gelişmelerin artık son derece hızlı yaşandığına dikkati çekti. Öğrencilerin ileride üniversite mensuplarımız arasında yer almasını temenni eden Mollaibrahimoğlu, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Törende, Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Dekan Prof. Dr. Zekeriya Nartgün, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar ve öğretim elemanları tarafından öğrencilere ve projede ve eğitim programında emeği geçen öğretim elemanlarına teşekkür belgeleri verildi.

Törenin sonunda öğrencilerin yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergi gezildi.

Önceki İçerik15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü
    Sonraki İçerikTÖMER’de Mezuniyet Heyecanı…