“Üstün Yetenekli Çocuklarla Bilim Tarihi Yolculuğu” Sertifika Töreniyle Sona Erdi

    TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu projesi kapsamında üniversitemizde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Üstün Yetenekli Çocuklarla Bilim Tarihi Yolculuğu” projesi başarıyla tamamlandı. 22-28 Ocak 2019 tarihleri arasında çeşitli illerdeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde eğitim gören 26 üstün yetenekli öğrencinin bilimle buluşturulduğu etkinliğin kapanış töreni yapıldı.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salondaki törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Proje Koordinatörü ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar, projeye emeği geçen akademisyenler, üstün yetenekli öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Proje kapsamında öğrenciler; Bilimin Doğuşu, Canlılığın Sınıflandırılması, Pusula, Mikroskop, DNA, Astronomi, Antik Çağlarda Bilim, Kimya-Matematik-Fizik-Biyoloji-Müzik-Spor tarihi, Matbaa vb. konularda eğitim gördüler. Eğitimleri; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri ile çeşitli illerde görev yapan öğretmenler verdiler.

    Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrencilerin proje kapsamında yaptıkları arazi çalışması, drama, deney, ders vb. etkinliklerden oluşan slayt gösterisi sunuldu.

    Törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman yaptı.

    Prof. Dr. Yaman, özetle “TÜBİTAK’ın özellikle 4004 grubu projeleri çok önemsediğini kaydederek, “TÜBİTAK, bilimin öncelikle topluma yayılmasını, toplumun her kademesinde kabul görmesini, küçük yaştan başlamasını isteyen ve çocuklara bilim sevdasını, bilimsel bakışı, bilimsel düşünmeyi kazandırmakla toplumun kalkınabileceğini düşünen gerçekten güzide ve profesyonel çalışan bir kurumumuzdur. Bu amaçla başladığımız proje eğitimlerimiz de var ve ilkini geçen hafta yaptık. Buna her hafta devam edeceğiz. Üniversitemizde proje sayısını artırmaya yönelik çok istekli ve azimliyiz. 4004 projeleri de, toplumda bilimsel düşünmeyi, bilimsel yaklaşmayı, her olaya bilimsel bakış açısıyla bakmayı amaçlaması açısından büyük önem arz eden projeler.” diye konuştu.

    Akademisyenlerin en önemli görevlerinden birinin bilgi ve deneyimlerini toplumun her kademesine yayabilmeleri olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Yaman, bu projenin de bunu sağladığını vurgulayarak, başta proje yürütücüsü Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar olmak üzere emeği geçen akademisyenlere ve çocuklarını proje süresince üniversitemize emanet eden velilere teşekkür etti.

    Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar ise, “Merhum İzzet Baysal’ın emaneti üniversitemizin zengin alt yapı ve donanımından yararlanmamız için sundukları fırsat ve olanaklar ile projemize olan ilgi ve destekleri için Rektörlük ve Dekanlığa teşekkür ederim. Bugün burada farklı illerde bilim merkezlerine devam eden 26 öğrencimiz var. Dileğimiz katılımlarının serbest düşünce becerilerinin gelişmesini desteklemesi, bilim ve bilimsel düşünceye daha çok yaklaşmaları ve Ulu Önder Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ve ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözünü de akıllarında tutarak yakın gelecekte ülkemiz ve insanlık menfaatlerine olumlu ve zengin kapsamlı katkılarının olmasıdır.” dedi.

    Tören; üstün yetenekli öğrencilere ve emeği geçen akademisyenlere katılım ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

    Önceki İçerikÜniversitemize İki Yeni Fakülte Daha Kazandırıldı
    Sonraki İçerikTürkiye Yerel Buğdaylar Sempozyumu Özet E-Kitapçığı Yayında…