Üstün Yetenekli Çocukların Bilim Serüveni Üniversitemizde Başladı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, üstün yetenekli çocukları bilimle buluşturuyor. İlki 2017 yılında yapılan “Üstün Yetenekli Çocuklarla Bilim Tarihi Yolculuğu” projesinin ikincisi yine üniversitemizde gerçekleştiriliyor. Koordinatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar’ın yaptığı TÜBİTAK destekli proje, 22-28 Ocak 2019 tarihleri arasında üniversitemizde gerçekleştirilecek.

Projeye, halen çeşitli illerdeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nin 7 ve 8’inci sınıflarında eğitimlerini sürdüren üstün yetenekli 26 öğrenci katılıyor. Proje kapsamında gerçekleştirilecek gözlem, inceleme, etkinlik, uygulama, tartışma ve paylaşımlarla üstün yetenekli öğrencilerin nesnel bilginin ortaya çıkma, yayılma ve kullanılma koşullarını incelemeleri ve bilimsel sonuçları bağlı oldukları koşullar içinde tartışabilmeleri hedefleniyor.

Proje ekibi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri ile çeşitli illerde görev yapan öğretmenlerden oluşuyor. Öğrenciler; Bilimin Doğuşu, Canlılığın Sınıflandırılması, Pusula, Mikroskop, DNA, Astronomi, Antik Çağlarda Bilim, Kimya-Matematik-Fizik-Biyoloji-Müzik-Spor tarihi, Matbaa vb. konularda eğitim görecekler.

Üstün yetenekli öğrenciler, İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda düzenlenen derste, Müzik Öğretmeni Mekan Dinçer ile Tarih İçinde Müzik Sanatı ve Müzik Tarihi konusunu işlediler. Proje, 28 Ocak 2018 Pazartesi günü düzenlenecek kapanış programıyla tamamlanacak.

Önceki İçerikTÜBİTAK Proje Yazma Seminerleri Başladı
    Sonraki İçerikÜniversitemize İki Yeni Fakülte Daha Kazandırıldı