Usta Aşçılardan Artizan Ekmeği Eğitimi…

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen eğitim seminerinde öğrencilere, ekşi mayadan üretilen artizan ekmeklerinin yapımı uygulamalı olarak anlatıldı.

    Puratos’un Türkiye Demo Merkezi Müdürü Ramazan Karakabak ile Türkiye Ekmekçilik Şefi Rüstem Yılmaz tarafından verilen eğitimde, ekşi mayanın tarihi, üretim yöntemleri ve kullanım alanları ele alındı, gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değinildi; ardından ekşi mayadan üretilen artizan ekmekleri öğrenciler ve katılımcılarla birlikte uygulamalı olarak hazırlandı.

    Eğitime; Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ile AİBÜ akademisyenleri, mutfak eğitmenleri ve öğrenciler katıldı.