Universiti Malaysia Pahang Heyetinden BAİBÜ’ye İş Birliği Ziyareti

Üniversitemizle araştırma ve eğitim faaliyetlerinde iş birliği protokolü imzalayan Malezya’nın saygın üniversitelerinden Malezya Pahang Üniversitesi’nden (Universiti Malaysia Pahang-UMP) bir heyet, mevcut iş birliğini geliştirmek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret etti.

Universiti Malaysia Pahang Akademik ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mohd Rosli Bin Hainin, Uluslararası İlişkiler Merkezi Direktörü Doç. Dr. Mohd Azmir Mohd Azhari ve Uluslararası İlişkiler Merkezi Uzmanı Norul Fadilah Abdullah’tan oluşan Malezya heyeti, Rektör Alişarlı’yı makamında ziyaret ederek, görüşmelerde bulundu.

Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Uluslararası İşbirlikleri Koordinatörü Prof. Dr. Bilal Gökkır, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Erasmus+ Ortak Ülkelerle Hareketlilik Koordinatörü Öğr. Gör. Özlem Yelda Dilmen de hazır bulundu.

İki Üniversite Arasında İş Birliği Alanları Genişliyor

Görüşmede, 2022-2023 Akademik Yılı’nda Erasmus+ programı kapsamında öğrenci ve personel değişimi yapılacak iş birliği alanlarının genişletilmesi konusunda uzlaşma sağlandı. Bu kapsamda öncelikle ortak bilimsel araştırma projelerinin özendirilmesi ile fen bilimleri ve mühendislik alanlarında ortak diploma programı açılması hazırlıklarının başlaması kararlaştırıldı. İki üniversite arasında halen 2019 yılında imzalanan iş birliği anlaşması, Erasmus+ ve Mevlana programları kapsamında öğrenci ve personel hareketliliği anlaşmaları bulunuyor.

Görüşmenin sonunda Rektör Alişarlı, UPM Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mohd Rosli Bin Hainin’e üzerinde Üniversitemizin logosunun olduğu çini bir hatıra tabağı; konuk Rektör Yardımcısı Hainin ise Rektör Alişarlı’ya, UMP plaketi takdim etti.

Önceki İçerikÜniversitemizde, Bolulu Şehitlerin Kara Kalem Portreleri Sergileniyor
    Sonraki İçerikBolu SMMMO Başkanı İlkay Bağatır’dan Rektör Alişarlı’ya Ziyaret