Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Sergi ve Konferans…

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla resim sergisi açıldı, tarih boyunca kadının Türk toplumlarındaki yeri konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Resim İş Eğitimi AD Öğr. Gör. İlknur Karageyik koordinatörlüğünde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce “Geçmişten Günümüze Kadın”, “Çalışan Kadın” ve “Anadolu’da Kadın” temalarında lise ve üniversite öğrencilerine yönelik resim yarışması düzenlendi.

Yarışmaya katılan resimlerden oluşan sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İzzet Baysal Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı. Sergide öğrencilere katılım ve başarı belgeleri takdim edildi.

Pembe Salonda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa ise, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güngör Karauğuz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından takdim edildi. Rektör Alişarlı, yarışmada dereceye giren Resim İş Eğitimi AD öğrencilerimiz Anıl Kurtcan ve Cemal Gürsel Bulut ile ikinci olan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Mert Cem Atasever ve mansiyon ödülü almaya hak kazanan aynı liseden Özlem Ağar’a başarı belgeleri ve hediyelerini verdi.

Dekan Prof. Dr. Güngör Karauğuz ise, resim yarışmasının değerlendirme komisyonunda yer alan öğretim elemanları ve öğretmenlere teşekkür plaketlerini takdim etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hiçbir karşılık beklemeden ilimizde hiç tanımadıkları yaşlı, engelli ve çocuklara yönelik hayırlar ve çalışmalar yapan fedakâr kadınlar Şeyda Ay, Ganimet Akkaş, Huriye Atalay ve Hacer Saltan’a İl Müdürü Bekir Koçyiğit tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Ödül töreninin ardından Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, “Türk Toplumunda Kadının Yeri” konulu konferans verdi.

Önceki İçerikÜniversite Öğrencileri TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışması
    Sonraki İçerikÜniversitemiz İki Türkiye Şampiyonası’ndan Ödüllerle Döndü