Üniversitemiz YÖKAK İzleme Değerlendirmesinden Geçiyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), 2015 yılında kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından online olarak izleme değerlendirmesinden geçiyor.

YÖKAK tarafından 2016 yılında 20 üniversitenin, 2017 yılında ise aralarında üniversitemizin de olduğu 50 üniversitenin değerlendirmesi yapılmış, 2019 itibariyle mezun vermiş 160 üniversitenin dış değerlendirmesini tamamlanmıştı.

Bu yıl, 2016 ve 2017’de değerlendirilen üniversitelerin izleme ziyaretlerini yapmayı planlayan YÖKAK, bunlardan 11 üniversiteyi Kurumsal Akreditasyon programına aldı; 59 üniversiteye ise Covid-19 pandemisi nedeniyle bir gün uzaktan ziyaretler yapılıyor.

Üniversitemiz, Takım Başkanı Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan, Doç. Dr. Begüm Yurdakök Dikmen ve Prof. Dr. Ferhan Çebi’den oluşan Değerlendirme Takımı tarafından, 2017 Kurumsal Geri Bildirim Raporu, 2019 ve diğer Kurum İçi Değerlendirme Raporları, Üniversitemiz web sayfasındaki bilgiler, Stratejik Plan ve diğer raporlar üzerinden yapılan ön inceleme sonrasında, 28 Aralık 2020 tarihinde online bağlantılarla izleme değerlendirilmesine tabii tutuluyor.

YÖKAK Değerlendirmesi, 28 Aralık 2020’de Online Yapılacak

28 Aralık 2020’de ilk olarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Gürel, Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Samettin Gündüz ve ardından Üniversite Kalite Komisyonu ile online toplantılar yapılacak.

Öğleden sonra, Senato Üyeleri toplantısında Rektörümüz tarafından “2017’den Beri Kalite Güvencesi Adına Yaptıklarımız ve İyileştirmelerimiz” konulu sunu ve devamında senatörlerle soru cevap etkinliği yapılacak.

Yine öğleden sonra ayrı oturumlarda, Mühendislik Fakültesi ve Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öz Değerlendirme Ekipleri, Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yöneticileri, Personel Daire Başkanı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı ile yapılacak görüşmelerin ardından Rektör Alişarlı ile son oturum gerçekleştirilecek.

İzleme Takımı, değerlendirmelerinin sonucunda Üniversitemizin kalite yolculuğu hakkında oluşturacağı raporu, YÖKAK’a sunacak.

Önceki İçerikSüleyman Bakan’dan Rektör Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (İsmail Bilen’in Annesinin Vefatı)